Política 10/09/2015

Duran lliga el seu futur polític al 27-S: "Passi el que passi hauré d'assumir alguna responsabilitat"

"Moriré amb les botes del diàleg posades", defensa el líder d'Unió, que lliga el seu futur polític al resultat del 27-S

Ara
1 min
Duran retreu al PP captar vots inflant l’independentisme

Barcelona"El resultat del 27 de setembre condiciona les meves responsabilitats davant el futur polític. Passi el que passi hauré d'assumir alguna responsabilitat". D'aquesta manera, el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida ha lligat el seu futur polític immediat al resultat que faci la candidatura que encapçala Ramon Espadaler, que després de gairebé quatre dècades concorre en solitari als comicis. Ha defugit així respondre si pensa ser el candidat d'Unió a les eleccions espanyoles.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a RNE, Duran ha defensat que està "convençut" que Unió "tindrà diputats" al Parlament, per bé que també ha deixat clar que "pot passar que no en tingui", i "no s'acabaria el món", perquè el partit continuaria tenint, diu, espai polític de futur en el catalanisme "moderat".

El diàleg i la "por"

"Em moriré amb les botes del diàleg posades", ha etzibat Duran, que s'ha queixat que a Catalunya "si no et manifestes independentista, sembla que no ets bon català". Ha fet una crida perquè els no independentistes diguin "en públic" allò que, segons assegura, li "diuen el privat" persones del món empresarial: "Animo la gent a dir públicament el que té por de dir".

Ha insistit que una eventual independència unilateral no tindria cabuda a la UE: "Europa no vol un projecte de futur a base de fragmentació d'estats", entre altres coses, diu, per no crear un precedent. Sí que ha considerat, però, que l'actual situació "no es resoldrà fins que algú faci propostes per canviar l'actual estatus" de Catalunya dins d'Espanya.

stats