Publicitat
Publicitat

Duran i Lleida fa pedagogia en un 'tour' per Europa

Al portaveu de CiU al Congrés, Josep Anton Duran i Lleida, Madrid se li ha quedat petit a l'hora de defensar els interessos del govern català. Duran apunta més amunt. Ahir va començar un bateria de reunions amb autoritats europees a Estrasburg (França) per explicar a Europa "què està fent el govern de Catalunya" en el context de la crisi.

Duran i Lleida, que vol exercir el paper d'ambaixador català amb una agenda exterior molt més atapeïda que la del president de la Generalitat, Artur Mas, es va reunir amb el president de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso, i amb el comissari de Competència, Joaquín Almunia. Els va explicar els esforços que està fent Catalunya per sortir de la crisi malgrat "la situació delicada pel dèficit fiscal" que pateix.

Brussel·les ha atribuït la culpa de l'elevat dèficit de l'Estat a les comunitats autònomes i fa temps que els reclama que apliquin la tisora de valent. El líder d'UDC va rebutjar la crítica i va defensar davant Barroso que Catalunya "ha sigut pionera a aplicar disciplina i rigor". Segons Duran, Espanya ha comès en el passat molts excessos i "s'ha passat quatre pobles", un fet que obliga ara l'Estat a ser disciplinat.

El portaveu de CiU al Congrés té previst continuar la seva ronda de contactes demà amb el president de l'Eurogrup, Jean Claude Juncker.

La veu del poble

Més continguts de

La veu del poble
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT