Política 26/05/2015

Duran nega que Unió pressioni Mas per no convocar eleccions el 27-S

El líder democristià assegura que "l'únic que decideix i pot decidir la data és el president" i remarca que no és un debat que hagi obert el seu partit

Acn
1 min
Twitter de Duran

BarcelonaEl president del comitè de govern d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha volgut deixar clar aquest dimarts que el seu partit no està pressionant el president de la Generalitat, Artur Mas, per no convocar les eleccions el 27-S. En un seguit de piulades a Twitter, Duran ha assegurat que "no és cert" que els democristians estiguin collant Mas perquè ajorni les plebiscitàries.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la reunió d'aquest dilluns del comitè de govern d'Unió, ha subratllat, "no es va acordar res en aquesta direcció". Hores després, en la reunió de la direcció de CiU, va prendre "la paraula per deixar clar que Unió no demanava això". També ha recordat que l'horitzó del 27-S és fruit d'un pacte entre Mas i Oriol Junqueras, en presència de l'ANC, Òmnium i l'AMI, i Unió va ser informada "puntualment" abans de fer-se pública la data. "Llavors i ara, l'únic que decideix i pot decidir la data és el president. No és un debat d'Unió", ha conclòs.

Les piulades arriben poques hores després que Mas s'hagi reafirmat en la seva voluntat de convocar el 27 de setembre i pocs dies abans que Unió defineixi el seu full de ruta.

stats