Política 18/08/2015

Duran creu que els ciutadans "tenen dret a tenir clar" qui serà el candidat de Junts pel Sí

El portaveu d'Unió al Congrés demana a la llista unitària del sobiranisme que no amaguin el programa electoral darrere l'independentisme

Acn
1 min
El cap de files d'Unió, Josep A. Duran i Lleida

MadridEl portaveu d'Unió al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha assegurat aquest dimarts que els ciutadans de Catalunya "tenen dret a tenir clar" qui serà el candidat de Junts pel Sí de cara a les eleccions del 27 de setembre. "No pot ser que la resposta un dia sigui blanca i l'endemà sigui negra", ha afegit Duran. "Tot el que sigui clarificar és un deure dels polítics. Això és qualitat democràtica", ha remarcat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Als passadissos del Congrés, Durant ha demanat als responsables de la llista unitària que concretin el seu programa de govern i que "no l'amaguin darrere de la independència" perquè l'endemà dels comicis caldrà "seguir prenent moltes decisions". Sobre la reforma de la Constitució, Duran considera que no cal modificar-la per reconèixer l'especificitat de la identitat catalana, sinó que amb una disposició addicional n'hi hauria prou.

Segons el portaveu d'Unió al Congrés, no val només dir que es declararà la independència. "A mi m'agradaria saber quina és la posició sobre els concerts amb els centres d'ensenyament", ha assegurat Duran, que ha insistit en el fet que "el ciutadà de Catalunya té dret a saber què farà el futur govern a partir del 28 de setembre i quina política educativa aplicarà, la de Junqueras, la de Mas o la de Romeva".

stats