Política 14/09/2015

Duran: "No veig Mas d'interlocutor, perquè renuncia expressament al diàleg

El líder d'Unió responsabilitza per igual Mas i Rajoy de la manca de diàleg i adverteix que Convergència "canviant un soci lleial com Unió per ERC, ha perdut molt"

Ara
1 min
Duran retreu al PP captar vots inflant l’independentisme

BarcelonaEl líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha considerat que el president de la Generalitat i número quatre de Junts pel Sí, Artur Mas, ha deixat de ser un interlocutor vàlid perquè "ha renunciat expressament al diàleg". Duran ha equiparat la incapacitat per dialogar de Rajoy amb la de Mas. En declaracions a la Cope, Duran ha advertit que a Mas el procés "se li ha escapat de les mans", i no tindrà el control per administrar el resultat del 27-S. Per a ell, Convergència "canviant un soci lleial per ERC hi ha perdut molt".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Duran, però, sí que ha advertit a l'Estat que la manifestació de la Diada demostra que a Catalunya "hi ha una insatisfacció que pot i ha de ser corregida". Tant és així que considera que la majoria de catalans estarien d'acord amb una tercera via que millorés el finançament i reconegués la "identitat nacional" de Catalunya. "Identitat nacional" vol dir nació?, "s'hauria de buscar el terme", ha respost. Ha tornat a reiterar que Catalunya ho tindrà difícil per quedar-se a la UE per la "manca de voluntat política" dels estats membres, però també perquè, diu, els tractats no ho preveuen.

stats