Política 09/03/2019

ERC i Bildu arriben a un preacord per actuar coordinadament al Congrés i al Senat

Els dos partits compartiran punts programàtics sobre autodeterminació, repressió i drets socials

Gerard Pruna
1 min
Gabriel Rufián, durant la sessió de control al Congrés. EFE

BarcelonaPunts en comú al programa electoral i acció coordinada al Congrés i al Senat. Sobre aquests dos punts han edificat ERC i Bildu un preacord amb què volen assolir una coordinació d'actuació a les corts espanyoles que pivoti sobre tres eixos clau: defensa del dret a l'autodeterminació, fi de la repressió que permeti la llibertat dels presos i el retorn dels exiliats, i revertir la regressió en drets socials que, entenen, hi ha hagut a l'Estat els últims anys.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons ha pogut saber l'ARA, aquests tres eixos es plasmaran també en el programa electoral dels republicans i el dels bascos, de manera que els dos partits compartiran alguns punts. Així, ERC i Bildu avancen en la seva col·laboració, que ja es tradueix en una coalició de cara a les eleccions europees del 26 de maig i que es traslladarà al Congrés i al Senat en forma d'acció coordinada.

De fet, els dos partits no descarten que aquest preacord al qual han arribat –i que hauran de ratificar els seus respectius òrgans de govern– es pugui ampliar a altres forces sobiranistes d'esquerres de l'Estat, com per exemple el BNG, amb el qual Bildu i ERC ja van de bracet a les europees.

stats