Política 11/07/2019

ERC alerta d'"un abans i un després" al Govern pel pacte a la Diputació: "JxCat ha de donar explicacions"

Vilalta acusa la formació de Puigdemont d'haver triat el 155 en lloc d'un govern independentista a l'ens

Acn
1 min
Marta Vilalta, portaveu d'ERC

BarcelonaLa portaveu d'ERC, Marta Vilalta, ha alertat que "segur" que hi haurà "un abans i un després" al Govern un cop s'ha consumat el pacte entre el PSC i JxCat a la Diputació de Barcelona. En declaracions a la premsa als passadissos del Parlament aquest dijous a la tarda, Vilalta ha afegit que l'executiu de Quim Torra valorarà l'escenari, però ha apuntat que parlar ara d'eleccions és "avançar-se als esdeveniments". La portaveu d'ERC ha afirmat que la formació de Carles Puigdemont ha de donar "moltes explicacions", i ha acusat JxCat d'haver triat el 155 en comptes d'un govern "sobiranista, independentista i republicà" al capdavant de la Diputació de Barcelona.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Vilalta, que ha lamentat que aquest dijous s'hagi perdut una "oportunitat" perquè l'independentisme governi l'ens supramunicipal, ha assegurat que ERC no escatimarà esforços per "refer confiances" i posar-se "al servei del país".

La portaveu republicana ha fet aquestes declaracions després que el PSC i JxCat s'hagin unit per fer presidenta de la Diputació de Barcelona Núria Marín. Tant postconvergents com republicans han mantingut converses fins a última hora, però finalment el pacte amb els socialistes no ha trontollat. Dimarts, després de la reunió del consell executiu, la portaveu, Meritxell Budó, es va esforçar per aïllar el Govern de la crisi. Va assegurar per activa i per passiva que no es va tractar la polèmica dels pactes postmunicipals en la reunió dels consellers amb el president de la Generalitat, Quim Torra, i va afegir que estaven "conjurats" per tirar endavant la legislatura. Ara bé, amb el pacte a la Diputació consumat, el futur de l'executiu torna a estar en joc per l'enèsima crisi entre els partits independentistes.

stats