POLÍTICA
Política 11/03/2013

ERC replica Duran: "Mas-Colell també té clar que no pot aprovar un dèficit del 0,7%"

Anna Simó insisteix en què cal aprovar nous impostos en un sentit progressiu i reprioritzar la despesa social i nega que la negociació estigui encallada

Roger Tugas
1 min

BarcelonaLa portaveu d'ERC, Anna Simó, ha respost el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, que aquest mateix dilluns ha afirmat que no entenia els dubtes dels republicans amb els pressupostos, i la ha replicat que ells tenen les idees "claríssimes". "I el conseller [d'Economia] Mas-Colell també té claríssim que no pot presentar uns pressupostos amb un dèficit del 0,7%", ha afegit, atès que aquesta és una de les principals reivindicacions d'ERC. I ha conclòs: "No tenim dubtes, les idees estan molt clares".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, Simó també ha insistit que cal "maximitzar ingressos per via d'una fiscalitat redistributiva que ja està en marxa", recuperant per exemple l'impost de successions per a les rendes altes, i reprioritzar la despesa social perquè les retallades no afectin tant les classes populars. Així mateix, ha explicat que estan "a l'espera de tenir informació dels departaments i el marge de maniobra del Govern" per començar a concretar la negociació.

stats