Política 30/04/2019

ERC demana una quota extraordinària als militants per contribuir a pagar les fiances dels encausats del Procés

Junqueras i Rovira dirigeixen una carta a les bases en què els plantegen que donin aquests diners voluntàriament

Ara
1 min
Junqueras estudia tornar a apujar l’IRPF per pactar els pressupostos

BarcelonaL'executiva nacional d'ERC ha aprovat demanar una quota extraordinària i voluntària als militants i destinar aquests diners a la caixa de solidaritat amb els encausats del Procés. Ho expliquen el president del partit, Oriol Junqueras, i la secretària general, Marta Rovira, que aquest dimarts han enviat una carta a la militància per explicar-los la decisió.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Fins a 30 persones innocents s’enfronten a la persecució arbitrària de l'Estat per haver obeït el mandat popular en relació al referèndum de l'1 d'Octubre –assegura l'escrit–. Són companys de lluita, i com a organització no podem ni volem deixar-los sols".

Per fer front a aquest procés, expliquen, el partit necessita recaptar 5,8 milions d'euros perquè ni els encausats ni les seves famílies hagin de fer front a embargaments de béns. "Ells ho han donat tot per nosaltres, i ara és el nostre torn –exposa la carta–. Contra la seva repressió, la nostra solidaritat".

La quota que demanen als militants (que és voluntària) és de 50 € en els casos de quotes reduïdes i de 100 € per a la resta. Un import que es destinarà a fer front a les fiances imposades pel jutjat d'instrucció 13 de Barcelona als encausats.

stats