ELECCIONS A EUSKADI

Presos d'ETA demanen el vot per a EH Bildu

La policia espanyola ha detingut aquest divendres el presumpte membre d'ETA Jon Iñaki Pérez Aramburu

ETA ha entrat a la recta final de la campanya pels comicis de diumenge, tot i que en un segon pla. El col·lectiu de presos d'ETA demana el vot per a EH Bildu composta per les formacions EA , Aralar , Alternatiba i l'esquerra abertzale a les pròximes eleccions autonòmiques basques , segons una nota enviada aquest dijous a la nit al diari 'Gara '. L' EPPK les sigles d'aquest col·lectiu, que s'autoanomenen Presos Polítics Bascos ja havia demanat també el vot per a Amaiur , antecedent d'EH Bildu , a les eleccions generals espanyoles del novembre de l'any passat .

En el comunicat, els reclusos expliquen la seva elecció per l'especial conjuntura en què es troba el País Basc on , segons diuen , a la crisi econòmica general se suma " la crisi política del model territorial ". E ntenen que cal " convertir la crisi en oportunitat " i aprofitar l'onada favorable a la creació de "nous estats d'Europa", en una referència implícita a Catalunya i Escòcia. "Oferim els nostres vots i la nostra lluita a EH Bildu", afirmen a la nota.

També a les últimes hores, la policia espanyola ha detingut, cap a les 9.05 h , el presumpte membre d'ETA Jon Iñaki Pérez Aramburu a la localitat d'Irun ( Guipúscoa ) , segons ha informat el ministeri de l'Interior . Pérez Aramburu es trobava desaparegut des del 1995 . Segons Interior , una ordre de detenció dictada l'octubre del 2005 emesa per França per pertinença a ETA i pendent una condemna de tres anys de presó .

Visita d'EH Bildu a la presó on hi ha Otegi

Una delegació composta per integrants de les formacions polítiques que conformen la coalició EH Bildu acudirà aquest divendres a la presó de Logronyo per demanar al director que deixi sense efecte les mesures d'incomunicació adoptades contra Arnaldo Otegi .

La delegació previst lliurar una carta al director de la presó de la Rioja per sol·licitar que es retirin les mesures aplicades l'exdirigent de Batasuna després que participés , mitjançant la difusió d'una gravació de veu , en un acte electoral de EH Bildu al BEC de Barakaldo el cap de setmana passat .

En la missiva , els representants d'EH Bildu  subratllen la "importància que té la participació dels presos "  en el procés de pau i la " normalització política " .