ELECCIONS EUROPEES
Política 15/05/2014

Aguirre parafraseja Raimon en català per instar a dir als sobiranistes "no, nosaltres no som d'eixe món" el 25-M

La presidenta del PP de Madrid acusa els independentistes i els socialistes "de voler intervenir en els sentiments" dels catalans

Acn
2 min

BarcelonaLa presidenta del PP de Madrid, Esperanza Aguirre, ha visitat aquest dijous Barcelona per participar a un acte electoral del PP català i el seu candidat, Santiago Fisas. Amb la sala plena i despertant les ovacions més grans de la campanya, Aguirre ha aprofitat per demanar als catalans que girin l'esquena als nacionalistes i als independentistes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per fer-ho, com és habitual en ella quan ve a Catalunya, ha utilitzat el català, i parafrasejant el cantant valencià Raimon ha instat els catalans a "dir no als nacionalistes". "Diguem no, nosaltres no som d'eixe món", ha citat. A més, la madrilenya ha carregat contra els independentistes i els socialistes, i els ha acusat "de voler intervenir en els sentiments" dels catalans.

Els populars catalans esperaven Esperanza Aguirre –de qui va ser conseller Santiago Fisas– amb ganes, i ella no ha decebut. Amb sentit de l'humor, recordant la seva etapa de ministra i presidenta de Madrid, i com va viure aquells moments amb Santi Fisas de col·laborador, la líder del PP madrileny ha aconseguit posar dempeus els més de 200 assistents a l'acte amb el seu missatge polític.

"Nacionalisme" català; política "nacional" del PP

I és que Aguirre havia vingut a fer el que acostuma a fer quan visita Catalunya: criticar el nacionalisme català i contraposar-lo a la política "nacional" del PP. És per això que ha carregat contra CiU i ERC per voler "utilitzar les eleccions europees com si fossin unes eleccions regionals, i buscar que es legitimi el seu desig d'acabar amb l'Espanya constitucional". Per Aguirre, a convergents i republicans "no els importa Europa i només els preocupen els seus interessos". És per això que s'ha dirigit directament als catalans per demanar-los que els girin l'esquena en aquestes eleccions del 25-M. "Digueu no als nacionalistes. Nosaltres diem no, nosaltres no som d'eixe món", ha cridat en català i parafrasejant Raimon, tot arrancant una forta ovació del públic.

Però el missatge polític d'Aguirre no ha acabat aquí. La presidenta del PP madrileny ha volgut denunciar també que "Catalunya i els catalans porten quasi 35 anys de governs nacionalistes, escoltant un únic missatge oficial nacionalista, escoltant una determinada interpretació de la història". "Ja sé que hi va haver uns anys de tripartit presidit pels socialistes, però van ser la ruïna del socialisme català perquè es van entestar a ser més nacionalistes que els nacionalistes, i el resultat és el seu esfondrament", ha afegit.

Aguirre no ha desaprofitat tampoc l'oportunitat de carregar contra els socialistes. "M'agradaria que un socialista es convertís en liberal, però no em pot alegrar que es faci nacionalista. Perquè si no m'agraden els socialistes perquè són intervencionistes, tampoc m'agraden els nacionalistes. Volen intervenir en la vida de les persones i en els nostres sentiments, dir a la gent què ha de sentir", ha criticat la madrilenya.

stats