Política 21/08/2012

Ernest Maragall diu que no se sent "incòmode" amb el lema de la marxa de l'ANC

El diputat socialista assistirà a la manifestació si està oberta a tots els plantejaments nacionals i evita opinar sobre la presència del PSC

Marc Toro
1 min
Ernest Maragall fotografiat ahir davant la redacció de l'ARA l'endemà de votar a favor de la Hisenda pròpia.

PradaEl diputat socialista Ernest Maragall ha assegurat aquest dimarts que no se sent "massa incòmode" amb el lema de la manifestació convocada per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) per a la Diada: 'Catalunya, nou estat d'Europa'. Tot i així, Maragall ha volgut deixar clar que només hi assistirà si és un acte obert a tots els "plantejaments" i "opcions" nacionals, "sense menystenir ni renunciar absolutament a res". En declaracions a la premsa a la Universitat Catalana d'Estiu (UCE) de Prada (Conflent), l'exconseller d'educació ha evitat opinar sobre si el PSC ha d'assistir o no a la manifestació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Maragall, que ha assistit a la UCE en una xerrada sobre el paper de les universitats en el camí cap a la independència, no s'ha estat de posicionar-se a favor de la construcció d'un estat per a Catalunya. "La millor manera de ser estat és treballar per ser-ho", ha dit Maragall, que ha apostat per començar a "plantejar una reflexió profunda al voltant d'una Constitució catalana" a les universitats. En aquest sentit, Maragall ha dit que "no és estrictament independentista" tot i que ha reconegut que el terme no li fa por. Per altra banda, el diputat ha afirmat que en la construcció de Catalunya com a país, el que falta és "unitat" i "alternança política".

stats