Política 30/10/2014

La fiscalia preveu demanar presó incondicional per a Francisco Granados

L'exconseller madrileny va ser detingut dilluns en el marc de l'Operació Púnica

Efe
2 min

MadridLa Fiscalia Anticorrupció preveu demanar avui presó incondicional per a l'exdirigent del PP Francisco Granados i els suposats cervells de la trama de corrupció que ha estat desarticulada en el marc de l'Operació Púnica, tot i que no descarta completament sol·licitar presó provisional amb una important fiança.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons han informat a Efe fonts jurídiques, el plantejament inicial del ministeri públic amb els principals acusats és demanar contra ells la mesura cautelar més greu a causa del seu major implicació en els fets, tot i que la decisió definitiva dependrà del transcurs de la declaració judicial.

El jutge Eloy Velasco va decretar ahir a la nit presó eludible sota una fiança de 60.000 euros per als alcaldes dels municipis madrilenys de Torrejón de Velasco (PP), Gonzalo Cubas Navarro, i de Parla, José María Frare (PSOE), i per al cap de gabinet d'aquest últim, Antonio Borrego, acusats de formar part d'aquesta una trama de corrupció municipal i regional.

Fonts jurídiques han assegurat a Efe que la previsió inicial d'avui és diferent, ja que la intenció és sol·licitar la presó incondicional sense fiança de l'exconseller de la Comunitat de Madrid Francisco Granados -que va ser número dos de la presidenta madrilenya Esperanza Aguirre- i de el seu amic, l'empresari David Marjaliza, considerat el "aconseguidor" de la trama.

També podria sol·licitar-se aquesta mesura per a un tercer implicat.

Igual que va succeir ahir, fonts jurídiques han assegurat a Efe que la previsió inicial de sol·licitar presó per als principals acusats pot ser modificada al llarg de l'interrogatori dels detinguts, que durarà previsiblement durant tot el dia, de manera que no serà fins el final de les declaracions quan s'adopti la petició definitiva que adoptarà Anticorrupció.

El mateix que va passar també ahir, una de les possibilitats és reclamar la imposició de mesures cautelars i el pagament de fiances per a altres acusats abans dels interrogatoris.

La quantia dependrà del grau de responsabilitat de l'imputat en aquesta trama, a la qual s'acusa d'haver-se beneficiat de contractes per import de 250 milions d'euros i de cobrar comissions del 3%.

El jutge Eloy Velasco ha començat aquest matí a prendre declaració als últims detinguts en l'Operació Púnica amb l'interrogatori a José Luis Huerta, administrador de l'empresa Waiter Music i lligat a David Marjaliza.

En l'Operació Púnica han estat detingudes 37 persones i imputades catorze, la qual cosa suma 51 acusats

stats