Política 31/07/2017

Fachin acusa sectors d'ICV d'impulsar un "boicot actiu al referèndum"

El líder de la formació lila insinua de nou que no s'oposaran a la llei del referèndum a diferència de CSQP com va avançar l'ARA

Xavi Tedó
2 min
Fachin acusa sectors d'ICV d'impulsar un "boicot actiu al referèndum"

BarcelonaEl secretari general de Podem Catalunya, Albano Dante Fachin, ha reconegut que a Catalunya Sí que es Pot (CSQP) "no s'interpreta la realitat de manera uniforme" en al·lusió a la llei del referèndum i que "hi ha sectors d'ICV que advoquen per un boicot actiu al referèndum", amb la qual cosa ha posat en relleu les divergències que hi ha a la coalició i ha insinuat el vot diferenciat que va avançar l'ARA. "En aquest procés de debat les posicions són divergents i votar de manera diferent forma part de la normalitat democràtica", ha reiterat Fachin, que ha afegit que aquesta llei "posa damunt la taula un debat polític que és el que ha de prevaldre per sobre de qüestions jurídiques". "No és terriblement dramàtic votar diferent", ha sentenciat el secretari general.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El secretari general ha insistit que arriben amb una posició clara al referèndum. "Més del 60% dels cercles entenen que no podem donar l'esquena a l'1-0 i que hem de ser-hi com a mobilització democràtica i cridant a votar". Un posicionament que del 7 a l'11 de setembre, els més de 50.000 adherits a la formació lila hauran de ratificar. Una consulta que Fachin ha remarcat, com ja va fer la setmana passada, que no és una imposició d'Iglesias, sinó que es fruit de les últimes novetats en el referèndum.

El líder de la formació lila exigit avui "respecte a les decisions que es prenen als territoris" davant les últimes manifestacions de la direcció estatal que ha qualificat de "desafortunades". Fachin es referia d'aquesta manera a les ingerències del líder estatal, Pablo Iglesias, que va criticar la crida a votar al referèndum de l'1 d'octubre de la formació catalana. També s'ha mostrat molt crític amb les declaracions d'un dels fundadors de Podem, Juan Carlos Monedero, que dissabte va tornar a criticar la direcció de Podem Catalunya: "Ni Monedero, ni Iglesias, ni jo decidirem que s'ha de fer, sinó els cercles".

El líder de la formació lila també ha reiterat que es consultarà de nou a la militància la possibilitat de confluir amb Catalunya en Comú (CatComú) per veure amb quins requisits es pot participar en aquest espai de l'esquerra alternativa. "L'objectiu no és construir un artefacte electoral sinó fer política", ha etzibat Fachin. Pel que fa a la petició d'assemblea ciutadana per convocar primàries realitzada pel sector crític de Podem, Fachin ha reclamat "respecte als estatuts" de la formació.

La secretària d'organització, Ruth Moreta, ha qualificat de "normal" que s'hagin convocat eleccions a Podem Barcelona per la presència del líder local Marc Bertomeu a l'executiva de CatComú, cosa que ha provocat que només tingui el suport d'un dels onze cercles del partit a la capital catalana.

stats