Política 20/02/2019

La Falange i Democracia Nacional intervindran dilluns que ve en una conferència al Parlament Europeu

L'acte està organitzat per l'eurodiputat alemany d'extrema dreta Udo Voigt

Efe
2 min
Ple del Parlament Europeu, en una imatge d'arxiu

Brussel·lesEl president de La Falange, Manuel Andrino, i el de Democracia Nacional, Pedro Chaparro, participaran dilluns que ve al Parlament Europeu en la conferència 'El futur de les forces patriotes reals a Espanya per la unitat i la llibertat'. L'esdeveniment està organitzat per l'eurodiputat alemany d'extrema dreta Udo Voigt, i a la llista d'intervencions també figuren les del vicepresident de Democracia Nacional, Gonzalo Martín, i el president de l'Aliança per la Pau i la Llibertat, Roberto Fiore.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La conferència no és una activitat parlamentària oficial, sinó un esdeveniment organitzat per un eurodiputat al Parlament Europeu, una possibilitat amb què compten tots els europarlamentaris. Es tracta de la primera vegada, en tot cas, que La Falange participa en un esdeveniment a l'Eurocambra. L'oficina de Voigt no va voler aclarir a l'agència Efe de qui va sorgir la iniciativa de celebrar la conferència. L'eurodiputat alemany, expresident del Partit Nacional Demòcrata d'Alemanya, pertany als no inscrits a l'hemicicle comunitari.

Queixes a Tajani per l'acte del’ultradreta espanyola

Diversos parlamentaris s’han queixat aquest dimecres al president del parlament Europeu, Antonio Tajani, per l’acte que La Falange i Democracia Nacional. A més, han preguntat per què s'autoritzava aquest acte i es va vetar el de Quim Torra i Carles Puigdemont. A través d'un escrit, han informat al president Tajani que el dirigent de Democracia Nacional, Pedro Chaparro, està condemnat pel Suprem per l'assalt al centre Blanquerna i per l'Audiència de Barcelona per "incitar públicament" a agredir el fotoperiodista Jordi Borràs en una manifestació de la ultradreta. "És vostè conscient de la ideologia feixista i franquista d'aquests partits?", han preguntat a Tajani. L’han advertit que aquestes dues formacions "homenatgen" Franco "periòdicament".

Mentre que la sol·licitud per celebrar l’acte en el que participarà Chaparro s’està analitzant, els parlamentaris es pregunten quins són els arguments que podrien autoritzar la seva presència, tenint en compte la conferència que va ser vetada aquesta mateixa setmana, en la que anaven a participar Quim Torra i Carles Puigdemont, per raons de “seguretat”.

Aquesta queixa ha estat promoguda pels eurodiputats d'ERC, Ana Miranda (BNG), Ramon Tremosa (PDeCAT), Izaskun Bilbao (PNB), Ernest Urtasun (ICV), Miguel Urbán (Podemos) i Marina Albiol (IU), afegint, és clar, els dos eurodiputats republicans Josep Maria Terricabras i Jordi Solé.

stats