Felip VI evita rebre Forcadell i li demana que comuniqui per escrit el nomenament de Puigdemont

Joan Carles no va rebre tampoc De Gispert, però perquè estava convalescent d'una operació. Rebre en audiència el president del Parlament és un tràmit protocol·lari que s'efectua sempre després de la investidura

El rei Felip VI evitarà trobar-se amb la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, a qui ha demanat que li traslladi per escrit, en lloc de personalment, el nomenament del nou president de la Generalitat, Carles Puigdemont. L'audiència del rei al president del Parlament perquè anunciï la investidura d'un president autonòmic és un tràmit protocol·lari que s'efectua sempre. Malgrat això, en l'anterior legislatura, l'aleshores presidenta, Núria de Gispert, va comunicar via telemàtica a l'aleshores rei Joan Carles el nomenament d'Artur Mas, però perquè el monarca estava convalescent d'una operació.

El cert, però, és que a banda de les connotacions polítiques, Felip VI podria haver esquivat els mitjans just el dia que la seva germana Cristina s'ha assegut al banc dels acusats pel cas Nóos.

A través d'un comunicat enviat al Parlament, la Zarzuela demana a Forcadell que traslladi per escrit i no personalment la comunicació oficial que Puigdemont és el nou president. "Amb la finalitat de complir els tràmits establerts a la Constitució i a l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, agrairé que la comunicació oficial de la presidenta del Parlament de Catalunya al Rei es faci per escrit, a través del cap de la casa", diu al text el secretari general de la casa, Domingo Martínez Palomo.

El comunicat de la casa reial és la resposta a la sol·licitud d'audiència amb el rei Felip que Forcadell va enviar ahir a la nit, immediatament després de la votació d'investidura de Puigdemont, que va ser escollit després de l'acord 'in extremis' entre Junts pel Sí i la CUP. 

Mas ja fa les maletes

L'expresident de la Generalitat  Artur Mas ha començat a fer la mudança del despatx del Palau de la Generalitat que ha ocupat els últims cinc anys. En una fotografia que ell mateix ha penjat al seu Facebook i Instagram, Mas ha assegurat que tanca aquesta etapa amb "serenitat d'esperit". El despatx l'ocuparà Carles Puigdemont, que aquest dimarts prendrà possessió del càrrec, a les 19 h a Palau de la Generalitat. Dimecres al migdia prendran possessió els consellers, alguns noms dels quals ja han començat a perfilar-se en les darreres setmanes i hores.

 

 

Recollint el despatx amb la serenitat d'esperit que et dóna el convenciment d'haver donat el millor d'un mateix durant els 5 anys que he exercit la presidència de la Generalitat de Catalunya.

Posted by Artur Mas on  dilluns, 11 / gener / 2016

Jordi Sànchez celebra la "desconnexió"del rei

El president de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) Jordi Sànchez ha celebrat que el rei Felip VI "desconnecti amb les institucions de Catalunya" i ha instat els diputats sobiranistes a aprofitat el moment d'incertesa política a Espanya: "Si no aprofitem tot això per fer-ho bé, és que no ens mereixem guanyar la llibertat", ha dit. Tot i considerar "fantàstic" el gest del rei des d'una òptica sobiranista, com a politòleg ha deixat clar que és un "error institucional greu" des del punt de vista dels interessos de la corona. A través de Twitter, Sànchez ha manifestat que "el proper català que rebrà Felip VI serà l'ambaixador català a Espanya quan li presenti les credencials diplomàtiques".