Publicitat
Publicitat

Felip Puig alerta que Catalunya buscarà respostes a Europa si Espanya no accepta el pacte fiscal

El conseller d'Interior denuncia durant una intervenció al Fòrum Europa la visió "recentralitzadora de l'Estat"

El conseller d'Interior, Felip Puig, ha afirmat que Catalunya haurà de buscar respostes en el marc d'Europa i no només en el marc d'Espanya si la negociació del pacte fiscal fracassa. "Catalunya haurà de continuar pensant que si no es pot tenir autogovern o si el pot tenir en un estat revisat, recalculat i redimensionat, és evident que haurà de pensar en comença a buscar respostes en el marc d'Europa i no només en el marc d'Espanya", ha afirmat el conseller en un esmorzar al Fòrum Europa. En aquest sentit, Puig ha avisat que l'Estat autonòmic actual "no serveix" a Catalunya i ha dit que la política també "s'ha tornat binària, o 0 o 1, ja no existeixen terceres vies".

"Espanya ha dit que no. Allò d'arribar a través de l'Estat de les autonomies a un pacte ha saltat pels aires per la via de l'Estat i evidentment amb la visió recentralitzadora aprofitant l'excusa de la crisi", ha afirmat Puig, que ha dit que l'estat autonòmic ha esdevingut "carregós des del punt de vista administratiu", tot i que ha matisat que no és el cas de Catalunya i el País Basc. Ha dit que aquests dos territoris són les que ara per ara identifica com a nacions que volen tenir un govern "clar, definit i potent".

Puig creu que de no haver-hi pacte amb Espanya, s'haurà "d'anar prenent decisions" i que si no hi ha un "pacte fiscal i al darrere un pacte confederal o per a Catalunya s'obre una altra trajectòria, si el país vol". En cas contrari, segons el conseller d'Interior, "si el país no accepta aquest debat i aquest repte" s'anirà "cap a la submissió i la rendició i la integració en una gran província espanyola".

21D

Més continguts de

21D
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT