Política 17/11/2017

Anna Tarrés, el pare Manel, Ferran Requejo, Pilarín Bayés o Salvador Cardús: tota la llista de Puigdemont per al 21-D

El director de RAC1, Eduard Pujol, també entrarà a la llista de Junts per Catalunya

Ara
2 min
El Pare Manel, Ferran Requejo, Pilarín Bayès o Salvador Cardús, els últims fitxatges de Puigdemont

BarcelonaEl president Carles Puigdemont ha publicat la llista electoral de Junts per Catalunya, que incorpora la presidenta de la Institució de les Lletres Catalanes, Laura Borràs (5 per Barcelona), el periodista Eduard Pujol, fins ara director de RAC1 (número 8 per Barcelona), l'editor Quim Torra (11 per Barcelona) i la seleccionadora de natació sincronitzada Anna Tarrés (14 per Barcelona) en llocs de sortida.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Entre els primers llocs hi ha els consellers empresonats Jordi Turull (número 4), Josep Rull (número 6) i Joaquim Forn (número 7), però no Meritxell Borràs. El fins ara president de l'ANC, Jordi Sànchez, va de número 2, i la consellera d'Ensenyament, Clara Ponsatí, ocuparà el tercer lloc. Així, els primers noms no imputats de la llista són Laura Borràs, Eduard Pujol, la historiadora i impulsora de l'agrupació d'electors per la candidatura unitària, Aurora Madaula, i qui fins ara era directora general de Coordinació Interdepartamental, Elsa Artadi.

A més, a la llista s'hi han sumat el pare Manel, el politòleg Ferran Requejo, el sociòleg Salvador Cardús i la il·lustradora Pilarín Bayés, així com el cuiner Fermí Puig, el director teatral Joan Lluís Bozzo, el director de les revistes 'Catalan International View' i 'ONGC' i impulsor de la llista unitària, Francesc de Dalmases, l'escriptor Jaume Cabré, l'historiador Josep M. Solé i Sabaté, l'expresident del Parlament Joan Rigol i l'advocada Magda Oranich, que ocupen un lloc simbòlic a la llista de Junts per Catalunya. L'exconsellera de Salut Marina Geli, del PSC, també ocupa un lloc simbòlic per "qüestions professionals".

La incorporació d'aquestes persones obeeix a la voluntat del president de configurar una llista transversal en la qual els independents tinguin un pes significatiu. Així mateix, s'hi ha sumat el president del Consell Escolar de Catalunya, Lluís Font, que serà el número 12 per Barcelona, i el fins ara delegat del Govern a Madrid, Ferran Mascarell, també provinent del PSC, que ocuparà el lloc 26.

Aquests últims dies Puigdemont ha estat fent des de Brussel·les les gestions per elaborar la llista de Junts per Catalunya amb el suport de persones de la seva màxima confiança durant el seu mandat al capdavant del Govern, com el llavors director de l'Oficina del President, Josep Rius, o la mateixa Elsa Artadi.

stats