Política 30/01/2015

La Fiscalia demana l'expulsió de Santiago Vidal per redactar un esborrany de Constitució catalana

La sanció al jutge es debatrà al ple del Consell General del Poder Judicial

Europa Press
1 min
A l'esquerra, el director de la Fundació les Voltes, Joan Matamala, i el magistrat del CJPG Santiago Vidal, durant la presentació de la campanya unanovaconstitucio.cat / ACN

MadridLa Fiscalia ha proposat al Consell General del Poder Judicial (CGPJ) que imposi al magistrat Santiago Vidal la sanció disciplinària més greu, l'expulsió de la carrera judicial, per participar en la redacció d'una esborrany de Constitució catalana. Aquest és l'últim tràmit pendent per permetre que el promotor de l'acció disciplinària del Consell, Jesús Fonseca-Herrero, faci la seva proposta definitiva a la comissió disciplinària de l'òrgan de govern dels jutges, que de ser la d'expulsió haurà de ser sotmesa a debat pel ple del CGPJ.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En el plec inicial, notificat a Vidal el 2 de gener, el promotor de l'acció disciplinària proposava com a possibles sancions la suspensió de sou i feina durant tres anys, la sortida forçosa del jutge del territori català o la seva expulsió definitiva de la carrera judicial per les dues infraccions molt greus de les quals se l'acusa.

Fonseca-Herrero ha de transmetre la proposta abans del proper 9 d'abril, que és quan es compleixen els sis mesos que la llei fixa per tramitar els expedients sancionadors a jutges. No obstant això, i un cop coneguda la proposta de la Fiscalia, les mateixes fonts aventuren que la proposta final no s'endarrerirà.

stats