Política 10/04/2015

Formalitzat el relleu del jutge Ruz a l'Audiència Nacional: De la Mata assumirà el cas Gürtel

El Butlletí oficial de l'Estat (BOE) publica avui el nomenament del jutge José de la Mata com a titular del jutjat central d'instrucció número 5 de l'Audiència Nacional

Efe
2 min
El jutge Pablo Ruz en una imatge d'arxiu /EFE

MadridEl Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) publica avui el nomenament del jutge José de la Mata Amaya com a titular del Jutjat Central d'Instrucció número 5 de l'Audiència Nacional, en substitució de Pablo Ruz, que es troba en comissió de serveis des del 2010, després de la expulsió de Baltasar Garzón. Amb la publicació d'aquest nomenament, De la Mata, actualment destinat a l'Audiència Provincial de Madrid, podrà incorporar-se al jutjat en el transcurs de vuit dies naturals i Ruz abandonarà en aquests dies l'Audiència Nacional per incorporar-se a la seva nova destinació al jutjat de instrucció número 4 de Móstoles (Madrid). Quan accedeixi a l'Audiència Nacional, De la Mata assumirà el cas Gürtel. El jutge també tindrà sobre la taula una altra branca d'aquesta investigació, la que se centra en els anomenats 'papers de Bárcenas' sobre l'existència d'una o diverses caixes B al PP.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El nomenament de De la Mata apareix en el reial decret 170/2015, de 6 de març, pel qual destina a 237 magistrats com a conseqüència del concurs resolt per acord de la Comissió Permanent del Consell General del Poder Judicial (CGPJ). José de la Mata, actualment destinat a l'Audiència Provincial de Madrid, segons consta en aquesta relació de magistrats, "passarà a ocupar la plaça en el jutjat central d'instrucció número 5, mentre el seu titular, Miguel Carmona Ruano, es trobi en la situació administrativa de serveis especials en la carrera judicial".

Entre els nomenaments que publica avui el BOE destaquen també el de la jutge Mercedes Alaya, instructora del cas dels ERO fraudulents al jutjat d'instrucció número 6 de Sevilla, que passarà a ocupar la plaça de magistrada a l'Audiència Provincial de Sevilla. També es publica el nomenament de qui va ser ministre de Justícia i Interior en el govern socialista de Felipe González i alcalde de Saragossa, que obté plaça a l'Audiència de Saragossa, encara que es mantindrà en situació de serveis especials.

stats