Publicitat
Publicitat

CONSELL EXECUTIU

El Govern modificarà el codi de consum per augmentar les garanties dels hipotecats

Així ho ha explicat el portaveu de l'executiu, Francesc Homs, en la roda de premsa posterior al consell executiu

El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha anunciat aquest matí que l'executiu català promourà la modificació del codi de consum per augmentar les garanties dels consumidors de crèdits o préstecs hipotecaris, en la línia del que ja va anunciar el president Artur Mas en el debat de política general de la setmana passada. La proposta de la nova regulació considera "abusius" els interessos de demora dels creditors quan superin 2,5 vegades l'interès legal del diner.

La modificació implica una regulació del contingut de la publicitat, de la informació precontractual, el deure d'anàlisi de solvència del consumidor i el deure de les entitats financeres i de crèdit, així com també del notari que hi intervé, de fer comprensible al consumidor les implicacions econòmiques i jurídiques de la transacció i, especialment, de les conseqüències en cas d'impagament.

El Govern també ha aprovat destinar 12,4 milions d'euros a la gestió dels boscos amb dues convocatòries de subvencions. L'objectiu és que siguin destinats a una gestió forestal sostenible, recuperació de danys per catàstrofes naturals i prevenció d'incendis.

La veu del poble

Més continguts de

La veu del poble
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT