Política 01/05/2014

Gambús qualifica de "falta de respecte a la intel·ligència" que el PP parli de sortida de la crisi

El candidat d'Unió a les europees reivindica en el marc del Primer de Maig que la UE sigui "una sola societat del benestar"

Acn
2 min

BarcelonaEl candidat d'Unió a les eleccions europees, Francesc Gambús, ha fet una crida aquest dijous perquè no es facin declaracions afirmant que s'ha superat la crisi perquè "hi ha molta gent que passa duríssimes situacions personals". I ha considerat que aquesta actitud és una "falta de respecte a la intel·ligència dels ciutadans", tenint en compte les dades actuals d'atur i que encara s'estan passant "situacions de gran penúria".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"No ens podem inventar les coses ni dir grans anuncis com prometre 600.000 llocs de treball", ha exclamat per després recordar que l'expresident del govern espanyol José Luis Rodríguez Zapatero va prometre 2 milions de llocs de treball i l'any 1982 se'n van prometre 800.000. Davant d'aquesta situació, Gambús ha demanat que no s'enganyi la gent i ha apostat per posar les condicions perquè les empreses puguin créixer, fent que el crèdit arribi a les petites i mitjanes empreses, així com als autònoms.

El candidat d'Unió ha assegurat que l'objectiu de CiU en aquestes pròximes eleccions europees és posar les bases per crear l'Europa social. En aquest context, ha reivindicat la necessitat que la UE sigui "una sola societat del benestar" i s'acabi amb l'actual situació fragmentada de 28 estats diferents del benestar.

Segons Gambús, de la mateixa manera que Europa ha posat en marxa un mecanisme de supervisió financera, ara ha d'implantar un mecanisme europeu que "fixi uns estàndards mínims de l'estat del benestar perquè no es puguin creuar línies vermelles i hi hagi un mínim que distingeixi la UE". Un objectiu que ha reconegut que no és només per a aquesta legislatura sinó que va més enllà, ja que les competències en aquest àmbit són dels estats. "El projecte europeu serà de la gent o no serà, i perquè ho sigui ha d'estar fonamentat en l'Europa social, que és el que dóna personalitat pròpia als europeus", ha conclòs.

"Ni un pas enrere" en la defensa del català

En referència a la sentència del TSJC que confirma la imposició del 25% de castellà a les aules, Gambús ha refermat que la immersió lingüística és una "línia vermella" i que CiU no està disposada a fer "ni un pas enrere". A més, ha recordat que és un sistema que funciona des dels anys 80 i que està avalat per la Unesco, pel TC i per la Comissió Europea.

stats