Política 21/06/2017

Garzón alerta d'"insuficiències" a la coalició d'Units Podem i demana més "visibilitat" per a IU

En el seu informe anual com a líder de la formació comunista admet que l'aliança amb els d'Iglesias pateix un "desgast" i que ha sigut "incapaç" de guanyar terreny al PSOE

Efe
2 min
Alberto Garzón i Pablo Iglesias aquest dimecres al Congrés. EFE

MadridEl coordinador general d'IU, Alberto Garzón, creu que en la coalició d'Units Podem al Congrés -que inclou IU, Podem, En Comú Podem, Equo i En Marea, entre d'altres- hi ha "insuficiències". Així ho alerta en el seu informe anual com a líder de la formació comunista, al qual ha tingut accés l'agència Efe i on demana més "visibilitat mediàtica" d'IU al Parlament espanyol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El document no posa en qüestió l'"aliança en si" amb els de Pablo Iglesias, però diu que pateix un "desgast" i deixa clar que ha sigut "incapaç" de guanyar terreny al PSOE. I això, destaca el text, malgrat que els socialistes han estat mig any sense líder. "La qüestió és que alguna cosa està fallant i ho hem de corregir".

Segons Garzón, les iniciatives importants al Congrés "tendeixen a difuminar-se sota el rètol de Podem", i denuncia que el repartiment es faci pel nombre de diputats i no de vots, de manera que a IU li correspon el 7% de les propostes en lloc del 24%.

També afirma que, degut als problemes interns de Podem, fins al febrer -és a dir, durant l'etapa en la qual el portaveu al Congrés era Íñigo Errejón- "la lògica del grup estava marcada per l'opacitat i la falta de generositat", cosa que "va perjudicar els interessos" del seu partit.

El líder comunista aposta per fer visibles les diferències ideològiques amb Podem, "no només per no faltar a la veritat, sinó també perquè hi ha un espectre polític que simpatitza amb les propostes" d'IU. En aquest sentit, una de les principals conclusions de l'informe és la necessitat de potenciar el perfil propi d'IU.

Augmentar el seu espai polític a la coalició, "de moment insuficient", contribuiria a "revertir" la situació d'Units Podem i enfortir el grup al Congrés, el qual -sentencia Garzón- hauria d'actuar "més enllà del Parlament". El líder d'IU presentarà dissabte el seu informe davant l'assemblea política i social de la formació.

stats