Publicitat
Publicitat

El Govern treballa amb els ajuntaments perquè puguin presentar les liquidacions del 2010 en un mes i mig

Ortega atribueix el retard a problemes tècnics i al fet que siguin consistoris petits

La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha explicat aquest dimarts que està treballant amb els 54 ajuntaments que no han presentat la liquidació de l'exercici 2010 perquè ho puguin fer en un termini aproximat d'un mes i mig. En roda de premsa després de reunir-se amb els presidents de les diputacions, Ortega ha indicat que el Govern està posant a disposició dels consistoris un equip tècnic per ajudar-los amb els problemes "tècnics" que han tingut. Ha atribuït el retard precisament a això i al fet que siguin consistoris petits, però ha deixat clar que "no amaguen res". La vicepresidenta creu que uns 16 ajuntaments podran presentar les liquidacions en quinze dies i la resta en un mes o mes i mig.

Com no podia ser d'una altra manera, la situació dels ajuntaments catalans ha estat tractat durant la reunió entre la vicepresidenta del Govern i els presidents de les quatre diputacions: Salvador Esteve (Barcelona), Josep Poblet (Tarragona), Joan Reñé (Lleida) i Jaume Torramadé (Girona).

Ortega ha remarcat que només el 5% dels municipis no han presentat les liquidacions a temps, i ho ha atribuït a problemes tècnics i al fet que són, la majoria, consistoris petits. "No ha estat perquè hagin d'amagar res", ha remarcat.

En tot cas, ha explicat que el Govern ha parlat amb tots els ajuntaments i ha posat a la seva disposició un equip tècnic que els ajuda a implementar els formularis i a resoldre el problemes que han tingut. Ha augurat que uns 16 o 17 ajuntaments tindran les liquidacions llestes en 15 dies, mentre que la resta ho tindrà en un mes o mes i mig.

D'altra banda, ha apuntat que la Generalitat també està en converses amb l'Estat per unificar criteris, de forma que els ajuntaments puguin presentar el mateix formulari a Catalunya i a Espanya.

Ortega s'ha reunit amb els presidents de les quatre diputacions i, precisament, han acordat treballar en una comissió de seguiment dels municipis amb problemes financers "més apurats". Hi participarien els departaments de Governació i d'Economia i les diputacions.

Les corporacions provincials estan també posant en marxa plans de viabilitat per ajudar els municipis petits amb problemes, que es complementaran amb d'altres que elaborarà el Departament de Governació.

A més, Ortega i els quatre presidents han apostat per la coordinació en les inversions locals, de tal manera que els ajuntaments puguin treure el màxim rèdit i profit. També s'unificarà la formació que donen les entitats municipalistes, les diputacions i l'escola d'administració pública de Catalunya.

En definitiva, segons ha dit la vicepresidenta, "s'ha acabat l'època dels contrapoders", sinó que cal apostar per la coordinació.

El president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, ha volgut llençar un missatge als ajuntaments "d'esperança i d'il·lusió", ja que el Govern i les quatre diputacions estan al seu servei i faran tot el possible perquè tirin endavant. "Som conscients de la situació difícil que pateixen molts ajuntaments, però estem convençuts que, ajuntant els esforços de tots plegats, podrem tirar endavant polítiques per mirar-nos el futur amb molta més tranquil·litat", ha dit.

21D

Més continguts de

21D
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT