Publicitat
Publicitat

CRISI ENERGÈTICA

La Generalitat posposa la decisió sobre la rebaixa dels bitllets de Renfe

La decisió final l'ha de prendre l'Autoritat del Transport Metropolità, que encara no ha convocat cap reunió. Madrid proposa una reducció del 5% per reduir el consum de gasolina

La Generalitat està allargant la decisió final sobre la rebaixa d'un 5% dels bitllets de Renfe, mesura anunciada pel govern espanyol per incentivar la reducció del consum de gasolina arran de l'increment del preu del petroli provocat per la crisi de Líbia. El Govern no està d'acord a haver d'aplicar aquesta mesura sense haver estat consultada abans pel govern espanyol i, sobretot, perquè vol reclamar fins al final algun tipus de compensació econòmica. "Ja n'hi ha prou que es vagin prenent decisions improvisades a costa de l'erari públic de la Generalitat", va dir ahir el portaveu del Govern, Francesc Homs. La mesura hauria d'entrar en vigor dilluns que ve.

Fonts del Govern van assenyalar que la decisió final s'ha de prendre en el marc de l'Autoritat Metropolitana del Transport (ATM), que encara no ha convocat la reunió per tractar aquest assumpte.

Els dubtes de la Generalitat són ara com combinar una mesura ben vista per la ciutadania -rebaixar el preu del bitllet per promoure l'ús del transport públic- amb la reclamació perquè aquesta baixada dels ingressos es compensi econòmicament. "Ells conviden a cafè, la gent se'l pren i llavors et diuen que paguis el compte", va ironitzar ahir Homs, que a preguntes dels periodistes tampoc va voler aclarir si la rebaixa del 5% a Rodalies seria efectiva dilluns, com passarà a la resta de l'Estat. "Es decidirà en el marc de l'ATM", va insistir el portaveu, que no va marcar cap termini per convocar la reunió.

La veu del poble

Més continguts de

La veu del poble
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT