CONSELL EXECUTIU
Política 06/09/2016

El Govern planteja a la CUP una "cadena de confiances" per als pressupostos i el debat de política general

La consellera de la Presidència, Neus Munté, obre la porta a buscar més suports a banda dels anticapitalistes per superar el tràmit del 28 de setembre al Parlament

Oriol March
2 min
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, amb la consellera Neus Munté i el secretari del Govern, Joan Vidal

BarcelonaLa consellera de la Presidència, Neus Munté, ha plantejat aquest dimarts a la CUP posar en marxa una "cadena de confiances" amb els anticapitalistes per tirar endavant els pressupostos de la Generalitat per al 2017 i el debat de política general. En aquests termes s'ha expressat Munté en la roda de premsa posterior al consell executiu, en la qual ha indicat que el compromís del Govern és "total" a l'hora de "culminar el procés". La consellera de la Presidència ha obert la porta a aconseguir més suports a banda de la CUP per superar el tràmit de la qüestió de confiança, durant la qual està previst que els anticapitalistes facin costat a Carles Puigdemont encara que no es comprometi amb el referèndum unilateral d'independència. "Volem superar la qüestió amb bona nota", ha considerat en ser preguntada pel suport d'altres grups, que aquesta setmana es reuniran amb Puigdemont.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"D'acords, en aquesta ronda de contactes, no se'n tanquen", ha volgut deixar clar Munté, que ha apuntat que les negociacions se centraran en els pressupostos i en el debat de política general. En tot cas, ha indicat que "l'estiu del 2017" les decisions clau del procés "hauran d'estar preses". "Necessitem uns bons pressupostos, perquè són necessaris a l'hora d'abordar polítiques socials i desenvolupar de manera íntegra el pla de xoc", ha considerat la consellera.

La també vicepresidenta del Partit Demòcrata Català (PDC) ha criticat un cop més la interinitat de la política espanyola. "La política [a l'Estat] no està funcionant, no hi ha control parlamentari sobre el govern [espanyol]. Des del punt de vista de les necessitats de la ciutadania hi ha un gran impacte. No hi ha cap resposta ni cap plantejament al damunt de la taula sobre la qüestió catalana", ha lamentat Munté.

stats