Política 30/06/2015

Greenpeace desplega una gran pancarta contra la 'llei mordassa' al Congrés

Aquest dimecres entra en vigor la llei de seguretat ciutadana

Ara
1 min
Pancarta de Greenpeace desplegada avui a Madrid contre la 'Ley mordaza'. JUAN CARLOS HIDALGO/ EFE

BarcelonaTres activistes de Greenpeace han desplegat aquest matí una pancarta de 32 metres quadrats en una grua situada al costat del Congrés dels Diputats contra l'anomenada "llei mordassa", la llei de seguretat ciutadana que entra en vigor aquest dimecres.

Els membres de Greenpeace han escalat la grua des de la qual han penjat la pancarta amb el lema "la protesta és un dret". "A partir de demà l'exercici dels drets d'expressió, reunió i manifestació estaran a mercè de la interpretació que realitzen les forces de seguretat de l'Estat i el Ministeri de l'Interior", denuncien.

"Aquesta llei no té justificació, ja que no hi ha problemes greus de seguretat ciutadana a Espanya", ha declarat Miguel Ángel Soto, portaveu de Greenpeace, en un comunicat.

Afegeix que "està pensada per silenciar amb multes les veus que critiquen la gestió del govern i les conseqüències de la crisi social, ambiental i econòmica producte de la corrupció, les retallades socials i de drets i la privatització dels serveis públics".

Greenpeace adverteix que "el catàleg de noves infraccions que estableixen les reformes assenyalen directament les formes de protesta pacífica d'alguns col·lectius com els activistes anti-desnonaments, les marees ciutadanes, els sindicalistes i els afectats per les preferents, que no suposen en cap cas un perill per a la seguretat ciutadana".

stats