La Guàrdia Civil entra a les redaccions de diversos mitjans de comunicació

Els notifiquen el requeriment del TSJC de retirar la publicitat del referèndum 

Agents de paisà de la Guàrdia Civil han anat aquesta tarda a les redaccions d''El Punt Avui' a Barcelona, 'Vilaweb', 'Racó català', 'El Nacional', 'Nació Digital' i 'Directe.cat' i han entregat una resolució del TSJC dirigida al director de cada mitjà de comunicació per requerir-los que "s'abstinguin d'incloure al seu mitjà propaganda o publicitat relativa al referèndum de l'1 d'octubre de qualsevol manera". "Advertint-lo que en cas de no fer-ho, podran incórrer en responsabilitats penals", afegeix el requeriment de l'alt tribunal català que ha lliurat la Guàrdia Civil.

D'entrada, els agents de paisà s'han presentat a la delegació d''El Punt Avui' de Barcelona, on s'han reunit amb un subdirector durant 15 minuts. 'El Punt Avui' n'ha publicat una fotografia. En el cas de 'Nació Digital', la Guàrdia Civil ha identificat alguns redactors, segons han denunciat els afectats a través de Twitter.

Més tard, efectius del cos també han entrat a les redaccions de 'Vilaweb', 'Racó català', 'El Nacional' i 'Directe.cat'. Entre les mesures cautelars que va acordar ahir el TSJC hi ha ordenar a la Guàrdia Civil que digués quins mitjans de comunicació havien "inserit qualsevol mena de publicitat institucional o propaganda" de l'1-O.

El TSJC evita reclamar cap fiança als membres del Govern per l'1-O

El tribunal ja va advertir que quan rebés la llista enviaria "immediatament" un requeriment perquè els mitjans retiressin la publicitat del referèndum i els avisaria de "les eventuals responsabilitats en què podrien incórrer", tal com ha fet aquest mateix divendres.