Política 23/11/2012

Herrera: "És hora que la por canviï de bàndol; hem d'omplir els carrers, però també les urnes"

El candidat d'Iniciativa ha tancat la campanya a Terrassa, on ha fet la darrera crida a sumar els vots de l'esquerra "per canviar el guió a Artur Mas"

Albert Solé
2 min
El número tres de la candidatura d'ICV-EUiA, Joan Mena, la número dos, Dolors Camats, i el candidat a la presidència de la Generalitat, Joan Herrera, durant el míting final / ACN

TerrassaJoan Herrera ha tancat la campanya electoral al teatre Principal de Terrassa davant de 800 persones, amb molt d'optimisme de cara al 25-N. "Diumenge no s'acaba res, comença una nova etapa per construir una alternativa d'esquerres", i ha afegit: "Podem canviar el guió a Mas, i que es trobi una alternativa d'esquerres potent que li planti cara al Parlament".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"És hora que la por canviï de bàndol. Hem d'omplir les places i els carrers, però també les urnes", ha dit el líder ecosocialista.

Per Herrera, cal aprofitar el moment històric, també des de l'esquerra: "Diuen que Europa ens mira en aquestes eleccions, doncs ensenyem-los que els catalans no ens resignem a les retallades amb un gran resultat d'Iniciativa". "Amb deu diputats hem fet oposició, i amb 28 hauríem fet meravelles".

"No hem d'acceptar com a inevitable la desigualtat, la pobresa, les retallades, ni l'espoli de la banca. Volem que en aquest país manin les persones, no els mercats".

El candidat d'ICV també ha parlat de corrupció, però no la que intenten marcar des de Madrid: "Hem de fer política amb parets de vidre, i per això hem de fer fora la corrupció del país. CDC té embargada la seva seu pel cas Palau, i d'això no n'han parlat aquests dies que s'han fet les víctimes".

I sobre l'eix principal d'aquesta campanya, Herrera ha deixat clara quina és la seva opinió: "Volem sobirania davant de l'Estat, però també davant dels mercats. I sobirania és el dret a decidir un model de societat. Volen un estat propi, federal, confederal, o independent dins d'Europa".

Joan Mena

El número tres de la llista per Barcelona, Joan Mena (EUiA), ha explicat quines són les seves quatre barres: "La sanitat pública, l'educació pública, el treball digne, i la lluita contra la pobresa".

"Tot i que CiU i PP es barallin a la tele per les banderes, mantenen els seus acords polítics a Badalona, Castelldefels i a la Diputació de Barcelona", ha conclòs Mena.

stats