Política 25/11/2012

Herrera: "Avui, qui aguanta el dret a decidir som els altres, no CiU"

El candidat d'ICV-EUiA a la presidència de la Generalitat defensa que s'erigeix com "un front contra l'austeritat i les retallades" i ha demanat que "les esquerres no donin suport a Mas perquè no és sensible i la gent ha demostrat que no el vol"

Carme Riera Sanfeliu
2 min
Imatge de Joan Herrera aquest diumenge a la nit després de conèixer l'escrutini / ACB

BarcelonaAmb el rerefons intermitent d'una militància que demanava a crits la dimissió del president Artur Mas, el candidat d'ICV-EUiA a la presidència de la Generalitat, Joan Herrera, ha destacat que la coalició ecosocialista ha obtingut els millors resultats de la seva història amb 120.000 vots més que el 2010 i ha dit que "qui aguanta el dret a decidir som els altres, i no CiU". Iniciativa s'ha fet amb 13 escons, tres més que en les eleccions del 2010.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Herrera, que ha confessat que té grip, ha remarcat que "les esquerres no han de donar suport a Mas perquè no és sensible i la gent ha demostrat que no el vol". Sobre els 13 escons obtinguts, ha dit que és un resultat positiu en "un context de polarització social com mai i on alguns no volien que es parlés dels desnonaments ni de la inutilitat de les retallades". "Hem dit que sí al dret a decidir però també hem parlat de l'austeritat social, ens hem mobilitzat a les urnes per construir una alternativa".

L'ecosocialista ha insistit que Mas "ha guanyat, però ha perdut els objectius polítics que s'havia marcat en aquestes eleccions". Fent notar el retrocés de CiU, el candidat ha remarcat que "no ha estat d'un o dos diputats, sinó que ha estat més notable". "La força de les urnes ha derrotat els seus objectius polítics", ha dit.

"Per ser millor, el país ha de ser més lliure"

"Els 13 diputats que serem al Parlament, amb la suma de molta gent que no havia votat mai ens ajuda a posar tota la nostra força per distribuir la riquesa i fer un país millor, que per ser-ho ha de ser més lliure", ha exclamat Herrera. "Els joves d'Iniciativa van dir que Catalunya no és CiU i i les urnes ho han confirmat: Catalunya no ho és", ha dit fent referència a un dels seus eslògans de campanya.

Joan Josep Nuet, secretari general d'Esquerra Unida Alternativa, ha dit per presentar a Herrera que "és una nit feliç per l'excel·lent resultat i per la flamant diputada a Lleida, Lleida torna a ser nostra", fent referència a Sara Vilà. Nuet ha dit que "les retallades han perdut les eleccions al Parlament de Catalunya". "Toca assaborir el resultat però després hem de tornar a ser amb la gent, lluitarem millor amb els desnonats, els treballadors i per la salut i l'educació", ha exclamat el secretari general d'EUiA.

stats