Política 06/11/2014

Herrera vol un 9-N que accepti "la pluralitat" per ser "més demòcrates" que el govern espanyol

El coordinador nacional d'ICV recorda que diumenge es farà "una mobilització" i diu que "la consulta continua pendent"

Acn
1 min

Parets del VallèsEl coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera, vol que durant el procés participatiu de diumenge s'accepti "la pluralitat, el matís i la diversitat", com va passar a Escòcia. "No tenim un govern com el britànic, però depèn de nosaltres encarar el 9-N amb tolerància", ha comentat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Durant l'acte de campanya #9NSomLliures que s'ha celebrat aquest dijous a Parets del Vallès, Herrera ha assegurat que aquest respecte per la diversitat fa als catalans "més rics i més demòcrates" que el govern de l'estat espanyol. Amb tot, el líder ecosocialista recorda que el 9-N serà "una mobilització" per dir que el govern espanyol no deixa votar i que la consulta sobre el futur polític de Catalunya "continua pendent".

Sobre la reunió del Pacte Nacional pel Dret a Decidir d'aquest divendres, Herrera confia que s'hi compartirà un sentiment de reivindicació "a favor d'una jornada de mobilització" per denunciar que "volíem votar i no ens han deixat". Herrera també ha desmentit els "rumors" de les darreres hores i nega que es plantegi cedir el lideratge del 9-N al Pacte Nacional.

En aquest sentit, el cap de files de la coalició d'ICV-EUiA demana al Govern que garanteixi la "normalitat" de la convocatòria i afirma que els ecosocialistes "acompanyaran" el Govern per què això sigui així.

stats