Política 11/05/2016

Homs manté el pols amb Junqueras per l'IRPF

El portaveu de Democràcia i Llibertat al Congrés lamenta que el vicepresident econòmic plantegés augmentar l'impost a les rendes altes sense consensuar-ho amb el Govern

Gerard Pruna
1 min
Francesc Homs, en un moment de la seva intervenció / ARA

BarcelonaEl portaveu de Democràcia i LLibertat al Congrés, Francesc Homs, ha mantingut aquest dimecres el seu pols amb el vicepresident econòmic de la Generalitat, Oriol Junqueras. Homs, que va ser el primer en qüestionar públicament que Junqueras obrís la porta a apujar l'IRPF a les rendes més altes, s'ha reafirmat aquest dimecres en les seves paraules: "Ens va sorprendre a tots que el vicepresident sortís fa pocs dies fixant una posició en un tema que és delicat sense haver-ho parlat en el si del Govern", ha afirmat en una entrevista a Antena 3.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Homs ha apuntat que són "merescudes" les crítiques perquè el Govern hagi mostrat en públic la seva divisió, ja que la política fiscal s'hauria de tractar dins de les reunions de l'executiu. "Aquestes coses no s'haurien de gestionar d'aquesta forma en el terreny públic", ha admès. Tanmateix, ha tornat a qüestionar Junqueras per la seva proposta.

Tot i senyalar que el que fa Junqueras és intentar explorar totes les hipòtesis, ha censurat que amb el debat sobre l'IRPF el vicepresident econòmic generi l'expectativa que la Generalitat té marge per augmentar els ingressos quan, ha dit, aquest marge "és inexistent". A més, ha remarcat que el programa de Junts pel Sí parla d'abaixar l'iRPF als trams baixos però no diu res d'apujar-lo a les rentes més altes.

Segons Homs, Junqueras hauria de centrar els seus esforços a negociar amb el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, per assegurar-se que els deutes pendents del govern espanyol es paguin i que es millorin les condicions del FLA, a més de a construir la Hisenda pròpia.

stats