Política 28/03/2014

Homs rebutja qualsevol oferta de Rajoy que no inclogui la consulta

"La democràcia no és bescanviable per quatre quartos", deixa clar el portaveu del Govern a RAC1. L'executiu espanyol ultima un finançament amb elements de singularitat per desactivar el procés català, segons han explicat dirigents del PP a l'ARA

Ara
2 min
Francesc Homs, conseller de la Presidència i portaveu del Govern, en la roda de premsa posterior al consell de Govern d'aquest dimarts, 19 de març / ACN

BarcelonaEl portaveu i conseller de la Presidència, Francesc Homs, assegura que el Govern "no coneix" cap oferta de Rajoy per millorar el finançament de Catalunya, com aquest divendres publica l'ARA. Dirigents del PP han explicat a l'ARA que a partir del debat del 8 d'abril al Congrés el president espanyol oferirà un finançament amb elements de singularitat. La maniobra pretén desactivar el procés català: forçar que CiU faci desistir Mas en el camí cap a la consulta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a RAC1, Homs ha deixat clar que "la consulta es farà", sigui quina sigui la proposta del govern espanyol. "Es dibuixa una mena d'estratègia que torna a tenir un error de base", ha afirmat el portaveu. "Especular que això es pot desactivar amb dos o tres despatxos és no tenir ben posat el termòmetre. És una estratègia absurda". "La democràcia no es bescanviable per quatre quartos", ha afegit. "La gent vol votar; i votar, votarem", ha conclòs.

"Si vol cada dia fem un tuit: avui no hi ha cap canvi en el full de ruta"

Homs remarca que CiU manté el full de ruta cap a la consulta, tot i les declaracions d'ahir de Duran a Antena 3 dient que la sentència del Tribunal Constitucional tombant la declaració de sobirania però acceptant la negociació amb Madrid "no deixa de ser una tercera via". El portaveu adjunt de CiU, Josep Sánchez Llibre, va reclamar ahir al Congrés el mateix tracte fiscal que el País Basc per a Catalunya. En una altra entrevista a Catalunya Ràdio, Homs ha insistit que no hi ha canvis en el procés. "Si vol cada dia fem un tuit: avui no hi ha cap canvi en el full de ruta", ha ironitzat.

Rajoy ultima una oferta a Mas

Segons publica aquest divendres l'ARA, Rajoy podria oferir un model de finançament amb elements de singularitat per a Catalunya. Si no és al ple del Congrés el mateix dia 8, dirigents del PP asseguren que obriran "una porta" amb Catalunya just després del debat. En cap cas, però, el model serà equiparable al concert econòmic d'Euskadi i Navarra.

[Llegiu la informació completa a l'ARA Premium]

stats