PLE DEL PARLAMENT

ICV-EUiA exigirà al Parlament que Duran no presideixi les comissions bilaterals

La portaveu d'ICV-EUiA al Parlament, Dolors Camats, denuncia que el càrrec l'hauria de tenir un membre de l'executiu català

La portaveu d'ICV-EUiA al Parlament, Dolors Camats, ha anunciat que el seu grup presentarà una proposta de resolució perquè Josep Antoni Duran i Lleida deixi de ser el president de la part catalana de les comissions Estat-Generalitat, perquè "vulnera l'esperit de l'Estatut i la lletra del reglament de les comissions bilaterals". A més, mentre això no es voti, ICV-EUiA reclamarà que Duran comparegui al Parlament i doni explicacions de quina és la tasca que està portant a terme. Si continua exercint aquestes funcions malgrat tot, els ecosocialistes demanaran que el líder d'UDC s'expliqui en seu parlamentària de forma habitual.

Camats ha remarcat que l'article 183 de l'Estatut diu que la Comissió Bilateral Estat-Generalitat "constitueix el marc general i permanent de relació entre el Govern de la Generalitat i el de l'Estat", el que suposa que ha de ser un membre de l'executiu català qui representi Catalunya.

Ha afegit que el reglament de la Comissió Bilateral estableix que correspon a cada una de les parts que la constitueixen designar "les autoritats o càrrecs" en els quals recau la seva representació. Pel que fa a la representació de la Generalitat, la delegació de la seva assistència haurà de recaure, segons el mateix reglament, "en una persona que tingui el càrrec amb rang de secretari general o secretari sectorial".

Més continguts de