Política 13/07/2015

ICV-EUiA, "bolcada" en les negociacions per anunciar "en els propers dies" l'acord amb Podem i Procés Constituent

Ernest Urtasun refusa opinar sobre la llista unitària sobiranista perquè és un debat "que no pertoca" als ecosocialistes

Laia Vicens
2 min

BarcelonaPrudència i discreció semblen els ingredients de les negociacions que tenen ICV, EUiA, Procés Constituent i Podem per tancar una llista de confluència per concórrer plegats a les eleccions del 27-S. L'eurodiputat d'ICV Ernest Urtasun ha refusat entrar en detalls i s'ha limitat a dir que el seu partit està "bolcat" a intentar que la confluència "es materialitzi". "Seguim amb les converses", ha manifestat, i ha assegurat que "en els propers dies" es podria anunciar l'acord, tot i que no ha volgut posar terminis i dir si serà aquesta mateixa setmana.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Urtasun ha dit que es tracta de "processos complexos" que, a més, s'estan produint sobre "calendaris molt justos", ja que falten poc més de dos mesos per a les eleccions. El que sí que ha confirmat Urtasun és que les parts de la negociació segueixen sent les mateixes, encara que la monja benedictina Teresa Forcades i líder de Procés Constituent es mostrés disposada a donar suport a una llista independentista sense polítics.

Urtasun ha refusat opinar sobre aquesta llista unitària que estan negociant CDC, ERC, la CUP i les entitats sobiranistes. "És un debat que no ens pertoca", ha defensat en una roda de premsa que s'ha centrat en l'acord de l'Eurogrup per a Grècia.

La confluència que estan negociant ICV, EUiA, Procés Constituent i Podem encara no té nom ni candidat. De moment, cada partit ha posat sobre la taula un nom: Joan Coscubiela (ICV), Joan Josep Nuet (EUiA), Albano Dante Fachin (Podem) i Teresa Forcades (Procés Constituent). Tanmateix, podria ser que cap d'aquestes persones liderés finalment la candidatura i es busqués un líder de consens.

stats