IU rebutja confluir amb Podem a les autonòmiques de Madrid

Les bases del partit aproven presentar-se amb Anticapitalistes

Les bases d'IU Madrid han decidit donar suport, de cara a les eleccions autonòmiques, a la confluència amb Anticapitalistes, amb un 60,5% dels vots emesos pels militants i simpatitzants de la formació. La proposta d'acceptar la proposta de Podem per a una candidatura conjunta ha obtingut el 36,75%, i un 2,7% s'han decantat per l'abstenció. S'han emès més de 2.000 vots.

Ho han comunicat en roda de premsa el responsable d'àrea interna d'IU Madrid, Javier Viondi, el responsable de relacions polítiques, Álvaro Aguilera, i la candidata del partit en aquestes eleccions, Sol Sánchez.

La consulta convocada per la coordinadora regional del partit s'adreçava a 2.000 militants i 5.000 simpatitzants, i la votació va tenir lloc la setmana passada de manera online i presencial.

La primera opció de la pregunta formulada a les bases era si s'optava per "continuar amb el procés de Madrid en Pié", a les primàries, i concórrer amb el "preacord" amb Anticapitalistes.

La segona es referia a la proposta de Podem que plantejava cedir a IU Madrid un 33% dels recursos del futur grup parlamentari a l'Assemblea de Madrid (enfront del 30% de l'anterior oferta) i els llocs 2, 6, 12 i 13 (abans 14).

També es permetia l'opció de l'abstenció.

Més continguts de