Política 14/10/2013

Madrid exigeix un nou finançament en tres mesos

En un article a 'El País', el president de la Comunitat de Madrid, el popular Ignacio González, reclama "una reforma que acabi amb les injustícies i les incoherències del model actual"

Ara
2 min
Ignacio González durant el seu discurs d'investidura / SERGIO BARRENECHEA / EFE

BarcelonaEl president de la Comunitat de Madrid, Ignacio González, exigeix a Mariano Rajoy un nou model de finançament en un termini de tres mesos. En un article que aquest dilluns publica 'El País', González afirma que "l'1 de gener de 2014 hauria d'estar aprovat un nou sistema de finançament autonòmic" perquè "així ho estableix la llei, i així es va acordar en la passada conferència de presidents, fa un any". El principal líder territorial del PP reclama "una reforma que acabi amb les injustícies i les incoherències del model actual" per aconseguir-ne un "on els que més aporten no siguin maltractats pel sistema de finançament i es vegin representats els interessos dels seus ciutadans".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'article arriba després que la setmana passada la presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, presentés davant la cúpula popular una proposta pròpia que preveu un finançament "singular" per a Catalunya, limitant la solidaritat i respectant el principi d'ordinalitat. El model de Camacho va ser rebutjat per la majoria de presidents autonòmics del PP. Tot i que la proposta madrilenya és similar a la del PP de Catalunya, González rebutja barrejar el procés sobiranista català amb la revisió del model de finançament. El president madrileny va reaccionar de manera irada, fa una setmana, davant la proposta de la líder del PP català i va arribar a plantejar la celebració d'una consulta per preguntar als madrilenys quin règim de finançament volen.

El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, va dir aquesta setmana passada que "el finançament ara no toca". Aquest dilluns es reuneix el comitè executiu nacional del PP a la seu del carrer Génova de Madrid.

stats