Moció de censura
Política 13/06/2017

D'#ÍñigoVuelve a #IreneVuelve: el PP critica la durada dels discursos ("soporífers") de Montero i Iglesias

Els populars publiquen una sèrie de tuits en què asseguren que s'estan adormint durant el debat de la moció de censura

M.f.f. / D.s.u.
2 min
"#ÍñigoVuelve": El PP tilla el discurs de Montero de suporífer amb un emoji

MadridEl PP tira d'ironia per valorar el debat de la moció de censura contra Mariano Rajoy. Amb una sèrie de tuits, acompanyats per l'emoji del son (zzz), els populars han criticat la llarga durada dels discursos de la portaveu de Podem al Congrés, Irene Montero, primer, i del líder de Podem, Pablo Iglesias, després, de més de dues hores. En el seu compte, els populars han qualificat de soporífera la intervenció de la portaveu i han demanat a Íñigo Errejón que tornés a la posició que ocupava fins al febrer, quan Montero el va substituir com a número dos de la formació lila.

El PP de la Comunitat de Madrid ha anat més enllà i, a més del hashtag #ÍnigoVuelve ha adjuntat un 'gif' en què un bebè cau adormit, de cop, al sofà.

El discurs de Montero s'ha allargat durant més de dues hores. I era només la introducció. Mariano Rajoy ha decidit prendre la paraula tot seguit, contra pronòstic. Però el PP encara ha trobat més soporífer el discurs de Pablo Iglesias. Gairebé a les tres de la tarda i quasi després de dues hores de discurs piulaven: #VuelveIrene. La presidenta del Congrés, Ana Pastor, pretenia que el debat durés només un dia. La voluntat de Podem, que no té límits d'intervenció, és que en duri dos.

Rajoy ha seguit el discurs de Montero des del seu escó amb la mirada perduda, els braços creuats i una cama, nerviosa, bellugant contínuament. Mirant de fit a fit Montero i Iglesias durant poca estona, la resta de la bancada de ministres ha matat el temps mirant el mòbil o, fins i tot, llegint un llibre, com el del portaveu del govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo: 'Cervantes y el trasfondo jurídico del Quijote', de Luis María Cazorla Prieto.

El coordinador general del PP, Fernando Martínez-Maíllo, ha dit a l'entrada del debat que afronten la moció de censura amb la "tranquil·litat dels deures fets" i que brandaran xifres "per fer front amb arguments" a Podem.

stats