Publicitat
Publicitat

EUSKADI BUSCA LA PAU

Urkullu i Rajoy han mantingut sis reunions en un any per parlar sobre el final d'ETA

Segons apunta el diari 'El País', Rajoy considera el líder del PNB una peça clau perquè la banda armada cessi en les seves accions

El president del PNB, Iñigo Urkullu, i el candidat del PP a les eleccions espanyoles i president del PP, Mariano Rajoy, han mantingut fins a sis reunions en l'últim any centrades en el final d'ETA. Segons apunta el diari El País, aquestes trobades han servit per acostar posicions i crear "un cert clima de tranquil·litat".

Rajoy, malgrat que el PNB ha estat un dels socis preferents de Zapatero al Congrés, ha buscat una relació estable amb el líder del primer partit basc en vots, a qui considera una peça clau en el final d'ETA, i del qual valora la seva decisió de "rebutjar contrapartides polítiques pel final del terrorisme", segons fonts del PP . A Urkullu, al seu torn, li sembla necessària una relació regular amb el líder d'un partit que pot governar Espanya i al qual està disposat a donar cobertura a Euskadi "sempre que no faci marxa enrere" en el procés de fi del terrorisme.

Urkullu, en contrast amb Ibarretxe, va popularitzar el discurs que "la pau no tindrà preu polític". Aquest discurs va facilitar el clima perquè el líder del PP basc, Antonio Basagoiti, tractés amb ell el final del terrorisme d'ETA, una qüestió recollida, al seu torn, en l'acord del govern basc que van signar López i Basagoiti l'abril del 2009. En les reunions d'Urkullu amb Basagoiti, l'última aquesta mateixa setmana, no s'ha qüestionat el suport del líder del PP basc al govern de López.

La veu del poble

Més continguts de

La veu del poble
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT