POLÍTICA
Política 24/04/2013

Rigau: "El castellà no està exclòs del sistema educatiu a Catalunya, és una evidència molt gran"

La consellera d'Ensenyament insta el PP a deixar de mentir i recorda que el model de la immersió lingüística és correcte i té un fonament jurídic

Marc Toro
1 min

Barcelona"El castellà no està exclòs del sistema educatiu a Catalunya, és una evidència molt gran". Així de contundent ha estat la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, aquest dimecres al ple del Parlament, davant una pregunta del PP en què instava ael Govern a aplicar les resolucions judicials sobre el bilingüisme al sistema educatiu català. Rigau ha demanat als populars que deixin de mentir i ha recordat que el model de la immersió lingüística "és correcte i té fonament jurídic". "Estic donant compliment a la llei", ha afirmat la consellera, que ha assegurat que continuarà "defensant la bondat" del model actual.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La diputada del PP María José García Cuevas ha demanat a Rigau que "acabi amb l'espectacle impropi" i la "burla" que suposa no aplicar les sentències dels tribunals que obliguen a situar el castellà com a llengua vehicular en l'educació a Catalunya. "Vostè no diu la veritat", ha retret Cuevas a Rigau, que ha explicat que les famílies que volen que els seus fills siguin escolaritzats en castellà "no volen que es canviï el model, sinó que es compleixi la llei". "Ni una sola família hauria d'anar als tribunals per aquest motiu", ha conclòs.

stats