Política 13/06/2019

La JEC obliga Puigdemont i Comín a prometre la Constitució al Congrés si volen ser eurodiputats

Els dos candidats de JxCat ja van demanar al Suprem que aixequi l'ordre de detenció a Espanya

Ot Serra
1 min
Puigdemont i Comín presenten la llista a les europees com a prova que la unitat de l'independentisme és possible

MadridLa Junta Electoral Central (JEC) ha rebutjat aquest dijous expedir les credencials d'eurodiputats de Carles Puigdemont i Toni Comín i obliga els candidats de Lliures per Europa (Junts) a assistir aquest dilluns al Congrés a prometre la Constitució. L'administració electoral subratlla que és un pas imprescindible per assolir la condició d'eurodiputat electe, en virtut de l'article 224.2 de la Llei Orgànica del Règim Electoral General.

Conscients d'aquest impediment, aquest dimecres els aspirants ja van demanar al Tribunal Suprem que aixequi l'ordre de detenció en territori espanyol que pesa sobre ells, ordenada per Pablo Llarena, el magistrat instructor de les seves peces judicials en el marc de la causa per rebel·lió. El tribunal hauria de respondre aquest divendres, ja que la sessió de promesa de la Constitució és dilluns a les 12 del migdia.

També hauria d'arribar una resposta aviat del Suprem en relació a la petició d'Oriol Junqueras de sortir de la presó de Soto del Real per acudir a la sessió de dilluns de promesa de la Constitució. La Fiscalia s'hi va oposar, però l'Advocacia de l'Estat ho va avalar i s'haurà de pronunciar el tribunal del judici al Procés.

stats