Política 20/03/2014

Jaume Duch, portaveu del Parlament Europeu: "El procés català no és a l'agenda europea"

En una entrevista a Onda Cero, admet que "és normal que aquest tema tingui presència durant les eleccions" perquè preocupa els catalans

Efe
1 min

MadridEl portaveu del Parlament Europeu, Jaume Duch, ha afirmat avui que la consulta sobiranista catalana "no és a l'agenda europea", ja que "ara el tema realment important és el de les eleccions europees".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a Onda Cero, el portaveu de l'Eurocambra ha afirmat no obstant això que "és normal que aquest tema tingui presència durant les eleccions" perquè preocupa els catalans, ha informat l'emissora en un comunicat.

Duch també ha demanat que "existeixi un espai per als temes que després formaran part de l'agenda legislativa del Parlament europeu en els pròxims cinc anys".

El portaveu ha reiterat en l'entrevista que l'opinió majoritària de la Unió Europea és que, si Catalunya s'independitza, quedarà automàticament fora de la UE i li costarà tornar-hi a entrar.

Jaume Duch no ha volgut entrar en les comparacions entre els casos de Crimea i Catalunya i ha assegurat que "el Parlament no ha tractat el tema català però sí el de Crimea i ha aprovat una declaració molt dura respecte a la situació d'Ucraïna i el que està fent Rússia a Crimea".

stats