Política
Política 07/03/2012

Joan Laporta creu que la independència és a les mans dels votants de CiU, i els insta a convèncer els “seus” dirigents

En declaracions a 'Els matins' de TV3, el diputat de Democràcia Catalana aplaudeix les polítiques del Govern, però creu que si no s'assoleix el pacte fiscal s'haurien de convocar eleccions anticipades. Assegura que es presentarà com a cap de llista als pròxims comicis autonòmics

Ara
1 min
Joan Laporta, diputat de Democràcia Catalana al Parlament

BarcelonaJoan Laporta confereix el pes principal d'aconseguir la sobirania catalana als votants de CiU, i els insta a pressionar els “seus” dirigents perquè col·loquin el referèndum per la independència a l'agenda del partit. "Estic convençut que els votants de CiU són independentistes", assegura Laporta, "igual que molts dels seus diputats", sentencia.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a 'Els matins' de TV3, el diputat de Democràcia Catalana ha aplaudit les polítiques del Govern, però ha recordat, un cop més, que discrepa amb el tema "cabdal": "Fer pedagogia i treballar per assolir la independència". No obstant això, assegura que votarà "per coherència", a favor de la llei d'acompanyament dels pressupostos, tal com ja va fer amb l'aprovació dels comptes de la Generalitat, però subratlla que si no s'assoleix el pacte fiscal s'haurien de convocar eleccions anticipades. En aquest sentit, assegura que Democràcia Catalana s'hi presentarà i, amb tota probabilitat, amb ell com a cap de llista, malgrat que s'hagi de ratificar en assemblea.

Laporta, que no es tanca a futurs acords i pactes amb Reagrupament i Solidaritat, assegura que el punt que més els separa d'ERC és la incapacitat d'aconseguir "la unitat del catalanisme polític", un fet que es fa palès amb la manca d'acord amb CiU amb els pressupostos, i recorda: "CiU s'ha d'incloure al catalanisme polític".

stats