Publicitat
Publicitat

POLÍTICA

Barques de 4,98 metres, cotxes i bons del Govern, entre el patrimoni dels senadors catalans

Joan Saura (ICV) va cobrar 37.400 euros i Alícia Sánchez-Camacho (PP) més de 80.000. Jordi Vilajoana (CiU) declara un pis, un apartament i una torre. Isidre Molas (PSC) declara un patrimoni proper als 150.000 euros. Miquel Bofill (ERC) diu que té dos cotxes, una barca, dos habitatges i un local a Girona. Des de les 12 hores del migdia també es poden consultar els ingressos dels diputats al Congrés

Joan Saura no percep més sous que el de senador i Alícia Sánchez Camacho declara 83.193 euros d'ingressos i tres hipoteques. Els ingressos patrimonials i altres béns dels dos senadors s'han fet públics aquest matí a la web de la cambra alta espanyola, juntament amb els de la resta de membres del Senat.

Les primeres xifres que s'han fet públiques, abans del col·lapse que a patit la web durant bona part d'aquest matí, han sigut les de Manuel Fraga i Javier Rojo, president de la cambra. El president fundador del PP ha declarat gairebé un milió d'euros (935.657) entre ingressos a comptes corrents, accions i fons d'inversió. La xifra declarada per Rojo assoleix els 137.709 euros, que també ha fet públic la possessió de tres habitatges compartits amb la seva dona.

Joan Saura: una hipoteca i bons de la Generalitat

L'exconseller Joan Saura no declara cap altre sou que el que percep per part del Senat i afirma que l'any passat va rebre rendes patrimonials per valor de 37.430,35 euros. També afegeix que és propietari del 50% del seu habitatge habitual de 100 metres quadrats a Barcelona i que disposa d'un dipòsit de 32.000 euros i de tres comptes corrents amb un saldo de 32.985,12 euros. També va adquirir deute de la Generalitat de Catalunya per valor de 8.048 euros i el 2008 va comprar a mitges una barca de 4,98 metres. En el capítol de préstecs hi consta una hipoteca a La Caixa de 142.440 euros amb un saldo pendent de 89.223 euros.

Alícia Sánchez Camacho: tres hipoteques

La presidenta del PPC, Alícia Sánchez Camacho, declara que en l'últim exercici va rebre un sou de 82.593,58 del Grup Parlamentari del Senat (PPC), del Ministeri de Treball (Tresoreria General de la Seguretat Social en concepte de triennis) i del Parlament de Catalunya. No declara dividends ni participacions bancàries, però sí un ingrés de 600 euros de l'empresa Cuarzo Producciones S.L. En aquest mateix exercici apunta que va pagar 45.519 euros en IRPF i no consta que tingui cap immoble al seu nom. En canvi, té pendents diversos crèdits subscrits els anys 2007 i 2009. El més important ascendeix a 648.000 euros a La Caixa i el deu íntegrament. També hi consta un de 26.000 euros amb el BBVA, un de 37.000 amb Barclays i un de 55.000 amb el Banco Popular.

Jordi Vilajoana: Un pis, un apartament i una torre

El portaveu de CiU al Senat declara haver rebut 4.109 euros en l'últim exercici fruit del repartiment de beneficis de la societat Altraformas S.A., de la què té 133 accions, i 931,65 euros com a interessos de tres comptes corrents: un compte a termini fix i un fons d'inversió. És propietari d'un pis a Barcelona adquirit el 1983, d'un apartament a Girona i una torre a Barcelona. També va rebre en herència la quarta part de diversos immobles. En concret d'una nau industrial, quatre locals comercials, una finca urbana i un magatzem a Barcelona. Els seus comptes corrents, dipòsits i fons d'inversió ascendeixen a 93.883 euros i les seves accions a Traforma S.A van ser adquirides al 2005 per 63.530 euros. També té 50 accions de la Seda de Barcelona i un pla de pensions de 107.993 euros.

Isidre Molas: 148.000 en dipòsits, fons i comptes

El president del PSC no declara cap altre sou que el del Senat i afirma que és propietari de la meitat de fons d'inversió, dipòsits i comptes corrents per valor de 148.548,54 euros. No té hipoteques pendents i l'any passat va rebre diverses rendes en concepte de participació en tertúlies de ràdio, conferències i articles de premsa (625 euros), drets d'autor (3.504 euros) i triennis (8.056 euros). També 1.136 euros fruit dels interessos per rendiment de llibretes i comptes bancaris.

Miquel Bofill: dos habitatges, un local, dos cotxes i una barca

El senador d'ERC ha declarat que disposa de 66.153,93 euros en diversos tipus de comptes a entitats bancàries i bons de la Generalitat per valor de 14.000 euros. A més, té dos cotxes, una barca de 4,98 metres (com Saura) i un local comercial a Girona. Bofill també declara una finca amb habitatge a Girona i un altre habitatge a Barcelona.

Els membres de la cambra alta no estan obligats a declarar les quantitats que perceben en concepte de senadors, perquè és una xifra pública.

Des de la matinada d'aquest dijous es poden consultar els ingressos dels senadors espanyols a través de la web www.senado.es, la pàgina oficial de la cambra alta del Parlament espanyol. És una mesura aprovada el passat 19 de juliol que vol millorar la transparència de les institucions i que obliga els representants a especificar en detall els seus ingressos i propietats

Aquest dijous també es faran públics els ingressos dels diputats del Congrés. Es publicaran a la web del Congrés a partir de les 12 hores del migdia.

La veu del poble

Més continguts de

La veu del poble
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT