Política 20/02/2013

Coscubiela rebutja que el "líder dels 'hooligans' contra l'Estatut" demani sensatesa a Catalunya

El líder d'ICV denuncia que per Rajoy "els drets són mercaderies" i Cayo Lara li demana que dimiteixi perquè governa "contra els desitjos" de la majoria de la societat

Ara
1 min
Els diputats d'ICV al Congrés, Laia Ortiz i Joan Coscubiela, aquest dimarts en roda de premsa. / ACN

BarcelonaEl portaveu d'ICV-EUiA al Congrés, Joan Coscubiela, ha recriminat a Mariano Rajoy aquest dimecres en el debat de política general que negui a Catalunya la possibilitat de convocar una consulta sobiranista. "El líder dels 'hooligans' en provocar incendis contra l'Estatut no ens pot demanar sensatesa", ha rebutjat el dirigent ecosocialista, que també ha denunciat que quan Catalunya es vol expressar el govern espanyol contesti "negant la democràcia i el dret a decidir". I tot això "en nom d'una Constitució que maltracten cada dia amb l'habitatge i l'ocupació".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així mateix, Coscubiela –que no ha pogut acabar la seva intervenció i ha viscut moments de tensió amb el president del Congrés, Jesús María Posada Moreno, quan li demanava que acabés– ha demanat un debat monogràfic sobre la reforma laboral i ha denunciat que l'estat espanyol se situa en "el tercer lloc en l'índex de desigualtats de la Unió Europea". Igualment, el dirigent d'ICV ha retret a Rajoy que no avança cap a una fiscalitat progressiva perquè "els propietaris de les Sicav són vostès i els seus amics" i, per això, impulsa la "privatització d'importants esferes de l'estat social". "Per vostè, els drets són mercaderies", ha etzibat Coscubiela.

Al seu torn, el líder d'IU i company de grup d'ICV, Cayo Lara, ha demanat a Rajoy que dimiteixi i convoqui eleccions, ja que considera que és l'única sortida "honrosa" que li queda. Ha defensat que el president espanyol governa "contra els desitjos" de la majoria de la societat i, a més, en "frau electoral" pels nombrosos incompliments del programa electoral amb què el PP va guanyar les eleccions.

stats