CANVI DE CICLE
Política 09/09/2014

Nuet: "No necessitem CiU per construir un model alternatiu de país"

El líder d'EUiA crida a sumar l'esquerra per guanyar alcaldies, la Generalitat i el govern de l'Estat, i reivindica un federalisme que "reconeix el dret dels pobles a escollir lliurement"

Europa Press
2 min
Joan Josep Nuet, durant la conferència

BarcelonaEl coordinador general d'EUiA, Joan Josep Nuet, ha demanat aquest dimarts en una conferència al Col·legi de Periodistes una aliança de forces polítiques i moviments socials per encapçalar un nou model alternatiu de país a Catalunya i ha reivindicat un federalisme de lliure adhesió. En una conferència a Barcelona, ha assegurat: "Hi ha tanta força política i tanta força social que no necessitem CiU per construir un model alternatiu de país".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, Nuet ha afirmat que cal "un govern de la gent per a la gent, que superi la vella dinàmica dels partits", però ha afirmat que no planteja un nou tripartit com tampoc un govern del PSOE a Espanya amb suports de l'esquerra, sinó que es fixa més en moviments com el de defensa de la sanitat o l'educació públiques.

En aquest context ha situat el nou cicle polític que s'iniciarà amb les municipals: "Si som capaços de sumar per guanyar pobles i ciutats i si som capaços de sumar per guanyar el govern de l'Estat, hem de ser capaços de sumar per guanyar Catalunya" .

D'altra banda, ha assegurat que el cas Pujol està fent "molt mal" a Catalunya i ha remarcat que s'ha de fer servir per no tornar a cometre com a societat els mateixos errors una altra vegada.

Sobre la Diada, ha cridat a participar massivament en la V, ja que del seu "èxit clamorós" depèn la consulta sobiranista del 9 de novembre, per al qual no pensa ni té un pla que no sigui votar. D'aquesta manera, ha afirmat que "l'alternativa a la consulta és la consulta" i ha remarcat que és imprescindible que les forces polítiques favorables a la votació mantinguin la cohesió i la unió.

El líder d'EUiA ha tornat a reivindicar una república federal de lliure adhesió, un federalisme que "reconeix el dret dels pobles a escollir lliurement".

A la conferència, que ha presentat el president de la FAVB, Lluís Rabell, hi han assistit representants de diverses forces polítiques d'esquerres, com ICV i ERC, i moviments socials i sindicals, com Òmnium.

stats