Política 05/06/2014

L'alcalde de Mataró no es presentarà a la reelecció per malaltia de la seva dona

Joan Mora afirma que continuarà "al peu del canó fins a final de mandat"

Agències
1 min

MataróL'alcalde de Mataró, Joan Mora, no optarà a la reelecció a les pròximes eleccions municipals del 2015 per poder cuidar la seva dona, que està malalta. Així ho han assegurat a Europa Press fonts de CDC.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després d'informar-ne dimecres a l'assemblea de CiU, aquest dijous Mora ha fet pública la seva decisió de no seguir un cop acabi l'actual legislatura, al·legant "raons estrictament personals". L'alcalde ha explicat que la decisió ha estat molt meditada i ha assegurat que continuarà "al peu del canó fins a final de mandat".

Mora va encapçalar per primera vegada la candidatura de CiU l'any 2007. El 2011 va repetir com a cap de cartell i, per primera vegada a la història, va aconseguir guanyar les eleccions municipals a la ciutat. L'aritmètica electoral i la fragmentació del vot li han fet impossible aconseguir un pacte estable de govern amb altres partits i governa en minoria.

Amb la renúncia de Joan Mora, que ha insistit en el fet que la decisió respon únicament a motius personals, s'obre un procés de renovació en el si de la federació nacionalista. L'alcalde i president de CiU a Mataró considera que l'anunci arriba "en el moment adequat" per plantejar aquest relleu.

En aquest sentit, CiU posa ja en marxa la maquinària per escollir el pròxim cap de llista a Mataró, i Mora s'ha posat a total disposició del partit per treballar perquè la ciutat "continuï tenint un alcalde o alcaldessa convergent". De moment, cap possible candidat ha fet pública la seva intenció d'optar a encapçalar la llista.

stats