Política 26/06/2014

Ortega està preocupada per la "sensació de corrupció" que plana sobre l'administració

La vicepresidenta defensa la gestió pública i espera que el cas de Torredembarra s'aclareixi el més aviat possible

Acn
1 min
La vicepresidenta del Govern i consellera de Governació, Joana Ortega, en una compareixença al Parlament / ACN

BarcelonaLa vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha reconegut que està preocupada per la "sensació de corrupció" que plana sobre l'administració pública. En declaracions a Ràdio Barcelona, la vicepresidenta ha defensat la gestió pública i ha dit que espera que el cas de Torredembarra, que ha comportat la detenció de l'alcalde i dels cinc tinents d'alcalde, s'aclareixi el més aviat possible.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Em preocupa que plana cada cop més aquesta sensació de corrupció com si fos un element extens en el sí de l'administració. I no és així", ha indicat Ortega, que ha garantit que el servei públic es fa "amb total garantia i amb voluntat de bon govern". En preguntar-li si els ajuntaments estan prou controlats, Ortega ha defensat el principi d'autonomia local, però també el respecte a la legalitat i el compliment de les normes, "que ha d'estar per damunt de tot". En tot cas, ha opinat que cal evitar "anar a l'altre extrem, que és un control absolut que pretén fer el govern de l'Estat" amb la Llei de règim local.

Ortega ha opinat que la Llei de transparència que està preparant el Parlament ha d'ajudar a facilitar un accés a la informació i uns procediments "prou transparents", alhora que els ajuntaments han de complir la legalitat. També s'ha referit al codi de bones pràctiques i de bon govern que està preparant el seu departament per evitar conflictes d'interessos de forma preventiva i així evitar "situacions més complicades".

stats