Política 17/05/2015

Jordi Sànchez: "No hi ha majoria alternativa a l'independentisme"

El nou president de l'Assemblea Nacional aposta per la pedagogia sobre els "avantatges" de la independència i per eixamplar la majoria social

Ara
1 min
Jordi Sánchez, en una imatge d'arxiu / ACN

BarcelonaEl president de l'Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sànchez, ha assegurat aquest diumenge a l'Entrevista del 324 que actualment "no hi ha majoria alternativa a l'independentisme" i que, per tant, el proper 27 de setembre s'iniciarà un "procés constituent". Tal com ja va explicar ahir a l'ARA, en la nova etapa de l'ANC Sànchez aposta per fer "pedagogia" sobre els "avantatges" de la independència, més que fer "agitació social". En aquest sentit, assegura que la tasca de l'Assemblea serà "arribar a tots els racons" del país "sense prejutjar noms i cognoms ni orígens ni llengües".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pel que fa al debat sobre la llista unitària, Sànchez ha dit que aquest debat està "tancat" i que no li pertoca a l'ANC obrir discussions que "desgasten" —un posicionament que ja va deixar clar ahir en aquest diari.

En aquest sentit, ha recordat que hi ha un acord signat entre Artur Mas i Oriol Junqueras —del passat 14 de gener— i un preacord sobre el full de ruta entre CDC, ERC i les entitats sobiranistes. Sobre el suport d'ICV, EUiA i Unió al rumb independentista, Sànchez ha dit que no s'imagina que "un procés d'arrel democràtica no compti amb el suport i l'aportació de totes les formacions democràtiques". "Ho volem decidir tot, també la creació d'un estat propi", ha dit.

stats