Política 27/08/2014

Pujol assegura que encara li han de "comunicar" la petició de compareixença al Parlament

La comissió d'Afers Institucionals del Parlament votarà el 2 de setembre la petició de compareixença de l'expresident

Efe
1 min

BarcelonaL'expresident de la Generalitat Jordi Pujol ha assegurat avui que es troba a l'espera que el Parlament de Catalunya li "comuniqui" la sol·licitud perquè comparegui per informar sobre l'herència rebuda del seu pare que va mantenir oculta al fisc durant 34 anys.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"M'ho han de comunicar", ha respost concisament Pujol als periodistes que, davant el seu domicili familiar a Barcelona, li han preguntat si ja havia pres la decisió de comparèixer al Parlament, com li reclamen tots els grups polítics des que fa un mes confessés una fortuna oculta en bancs andorrans.

Serà el pròxim 2 de setembre quan la comissió d'Afers Institucionals (CAI) voti la petició de compareixença de Pujol, que, segons algunes informacions, hauria decidit donar explicacions al Parlament davant les pressions del seu partit, CDC, en les últimes setmanes.

L'exmandatari podria arribar a comparèixer aquest mateix dia 2 –si prèviament existeix un acord perquè acudeixi a la cambra– o bé ho podria fer més endavant. Una altra possibilitat és que acabés no compareixent, ja que no és obligatori, una eventualitat que en tot cas sembla en aquests moments poc probable.

Però si finalment decidís donar explicacions com més aviat millor i acudís al Parlament el 2 de setembre, això suposaria que coincidiria el mateix dia amb la compareixença al Congrés del ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, per parlar de la lluita contra el frau fiscal i explicar si l'expresident Pujol es va acollir a l'amnistia fiscal.

De tota manera, encara que Pujol acabi compareixent a la cambra catalana, diversos partits catalans de l'oposició ja han anunciat que, si les explicacions resultessin insuficients, estudiarien demanar una comissió d'investigació al Parlament.

stats